Ungdomsbøger
Lyt til dine favoritter

Ungdomsbøger på Chapter

Der findes en masse gode bøger til unge, lige fra de tidlige teenage-år til de lidt ældre.

Ungdomsbøger er bøger, som unge ofte kan relatere sig til i form af karaktererne og temaerne i fortællingerne. Genren byder også på bøger, som tager unge til et andet sted, hvor de kan leve sig ind i et helt andet univers.    

Vores ungdomsbøger

Her blot et lille udvalg, af nogle af de mange spændende ungdomsbøger du kan finde hos Chapter.

Du kan også søge i vores arkiv

– efter din yndlingsforfatter, indlæser eller bogtitel

De forskellige typer af ungdomsbøger

Ungdomsbøger er en genre, der med sine karakterer og temaer henvender sig til unge læsere og lyttere.

Ungdomsbøger inddrager ofte situationer og temaer, som unge kan relatere sig til i deres eget liv – f.eks. kærlighed, venskaber i skolen, eller skænderier med forældre.

Ungdomsbøger går også under navnet og kategorien, young adult. Ungdomsbøger kan bevæge sig inden for forskellige genretyper. Der er blandt andet mange ungdomsbøger inden for fantasy-, science fiction- og gysergenren, ligesom der ofte også er tale om kærlighedstemaer i ungdomsbøger.   

I fantasybøger til unge er det magi og overnaturlige elementer, der styrer bogens gang og det som kendetegner denne genre. Science fiction-bøger til unge minder om fantasygenren, dog er denne genre funderet i videnskaben. Gys er også populært blandt mange unge, hvor uhyggelige gys og gru er hovedelement i fortællingerne.

Favoritter blandt ungdomsbøger

Ungdomsbøger byder på en lang række interessante og inspirerende fortællinger til unge, og gennem årene er der kommet en masse klassikere til, som er populære ungdomsbøger – også den dag i dag.

Ungdomsromaner byder også på spændende fortællinger som The Hunger Games, Twilight eller For evigt.

Mange ungdomsbøger kommer i serier med flere bøger, der centrerer sig om de samme hovedpersoner. Så der er altid lagt op til spænding, som bliver udløst eller udvikler sig i efterfølgeren. The Hunger Games og Twilight er begge romanserier med flere bøger i samme serie.

I ungdommens univers

Mange unge går og tumler med flere af de samme problemer eller tanker. De problemer og tanker bliver ofte taget op i ungdomsromaner og bliver en del af tematikken.

Nogle ungdomsbøger behandler også et større perspektiv i ungdomslivet, der kan sætte tanker i gang omkring venskaber, familie og overgangen fra ung til voksen.

For unge kan bøger være med til at inspirere dem til, hvordan de skal tackle livets svære situationer og mange af de situationer, der dukker op i teenageårene. Unge kan ofte spejle sig i karaktererne, som måske står i en lignende situation.

Fordi ungdomsbøger spænder over mange forskellige genretyper, er der også en stor mængde af forskellige bøger til rådighed. Vi har samlet en række populære ungdomsbøger længere oppe på siden her, så du kan finde inspiration til din næste bog.

Du kan også selv sammensætte dit eget læse- og lyttebibliotek blandt vores udvalg af ungdomsbøger, og måske opdage nye favoritter, der skal med på din liste.