romantik

Romantiske bøger
der får selv den hårdeste nød til at smelte

Romantik

Kærlighed er måske det mest eviggyldige tema i livet og i kunsten.

Det ligger iboende i den menneskelige natur at hige efter kærligheden i alle dens forskellige afskygninger, og derfor kan alle mennesker relatere til kærlighedshistorier.

Gode romantiske historier får os til at glemme vores omgivelser, og de får vores hjerter til at hamre, som var vi selv midt i en stormende forelskelse. Når vi forelsker os, frigiver hjernen dopamin, og vi oplever en følelse af eufori og lykke – gode bøger om kærlighed kan give os samme følelse.

Romantiske bøger handler selvfølgelig ikke kun om forelskelsen, euforien og lykken. Bagsiden af medaljen, der ofte følger af forelskelsen, rummer den dybe sorg. Det kan være ugengældt kærlighed, døden eller utroskab, der kan lede til besættelse, mani og jalousi. Eksempler på romantiske bøger med dystre slagsider er Guy de Maupassants Bel-Ami og John Greens
En flænge i himlen.

Romantiske fortællinger

Her blot et lille udvalg, af nogle af de mange fantastiske romantiske bøger du kan finde hos Chapter.

Du kan også søge i vores arkiv

– efter din yndlingsforfatter, indlæser eller bogtitel

Romantiske bøger om den store kærlighed

Bøger om kærlighed kan være mange forskellige ting. Det kan være romantiske bøger fra Romantikkens æra, heriblandt kærlighedsklassikere som Jane Austens Stolthed og fordom og Fornuft og følelse, Charlotte Brontës Jane Eyre og Emily Brontës Stormfulde højder.

Det kan også være dannelsesromanen om ungdommens uskyldige kærlighed, heriblandt Margaret Mitchells Borte med blæsten, Alexandre DumasKameliadamen og Gustave Flauberts Madame Bovary. Man må heller ikke glemme de dampende og erotiske kærlighedshistorier, såsom E.L. JamesFifty Shades of Grey, Anne Thorogoods Ramt af dig og Diana Gabaldons Outlander.

Romantiske bøger og historier om den eventyrlige kærlighed

Mange af os forbinder kærligheden med noget eventyrligt og ukendt. Fantasien om at blive draget af det fremmede og ukendte, og blive revet ud af sin hverdag og ind i armene på det eksotiske og erotiske.

Man kan sige, at det at forelske sig indebærer eventyr, da man bliver transcenderet væk fra sin hverdag og ind i sine følelsers vold, uanset om det er kærligheden lige om hjørnet eller i et fjernt land.

Romantiske bøger har også tradition for at blande det eventyrlige, eksotiske og det romantiske. Fx i James Baldwins vovede og vigtige Giovanni’s Room, der handler om amerikanske David, som i Paris forelsker sig i den italienske bartender, Giovanni. Bogen indeholder desuden store temaer som social fremmedgørelse, identitet, ægteskab og hvad maskulinitet er for en størrelse.

Andre Acimans Call Me by Your Name, der med stor succes blev filmatiseret i 2017, handler om den unge amerikansk-italienske Elio, som under et ophold i det nordvestlige Italien forelsker sig i den ældre, amerikanske Oliver. Romanen oser af sensualitet, forvirring og længsel under drømmende og eventyrlige omstændigheder.

Til sidst anbefaler vi også de populære og romantiske bøger i Lucinda Rileys De syv søstre-serie.

Her følger vi de efterladte adoptivdøtre til den afdøde Pa Salt, som har iscenesat en dannelsesrejse til hver af søstrene med det formål at lede dem tilbage til deres sande ophav. Romantiske bøger fyldt med eventyr, spænding og kærlighed, sådan som de fleste drømmer om.