Podcasts

Korte formater, spændende fortællinger

Lyt til podcasts hos Chapter

Podcasts er et lydformat, der først for alvor er blevet populært inden for de seneste fem år. Podcasts er korte formater, der ligesom radioprogrammer kan handle om alt mellem himmel og jord. Forskellen på radioprogrammer og podcasts er dog, at podcasts er tilgængelige i streaming og derfor kan lyttes til, lige når du ønsker det.

Podcasts er altså korte lydfortællinger, der er perfekte at lytte til, mens du klarer opvasken, løbeturen, eller når du pendler til og fra arbejde. Hos Chapter har vi podcasts om alverdens emner. Så uanset om du er vild med vikinger eller rockmusik har vi en podcast til dig. Her har vi samlet nogle af de bedste podcasts, du kan lytte til hos Chapter.

Søg efter din næste podcast

Podcasts om historie

Er du interesseret i nordisk historie og asatro kan du i podcastserien Viking træde ind i vikingernes verden og komme endnu tættere på både vikingetidens helgener, slaver og konger. Her fortæller arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet Jeanette Varberg om vikingerne, der gennem deres plyndringer og erobringer satte deres spor i hele Europa.

Drømmer du om en mere bredtfavnende historiepodcast kan du i podcastserien Vild Historie høre vilde (virkelige) historier om både jazzdjævle, maratonløbere, nazistlæger og meget andet.

True crime-podcasts

Er du derimod hoppet med på bølgen og er vild med true crime, har vi også masser af podcast om virkelige forbrydelser. I true crime-podcasten Genåbnede kriminalsager tager leder af Politimuseet, Frederik Strand, os med under opklaringen af nogle af historiens vildeste kriminalsager. Frederik Strand fortsætter desuden rejsen ind i krimiverdenen i podcasten Drabsrummet, om kriminalsager der har haft betydning for dansk politihistorie.

Hvis du er mere til true crime i et internationalt perspektiv, kan du også gå ombord i podcasten På stribe, der handler om seriemordere fra nær og fjern.