Historiebøger på Chapter

Historiebøger

Fordyb dig i fortiden

Historiebøger på Chapter

Det samfund vi alle lever i, er uundgåeligt formet af mange hundrede års historie. Og historiske fortællinger kan være med til at forklare, hvorfor verden ser ud, som den gør i dag, og hvilke begivenheder og personer, der har været med til at forme den. Vil du blive klogere på samfundet, du lever i og udforske fortidens fortællinger, så kan historiegenren byde på en varieret boghylde af forskellige bøger om alt fra lokal Danmarkshistorie til fortællinger fra hele verden.  

Historiegenren spænder bredt og dækker over et væld af forskellige fortællinger om skelsættende tidsperioder og begivenheder, der har fundet sted forskellige steder i verden. Fælles er, at historiegenren tager dig en tur tilbage til fortiden og giver dig et indblik i historiske personligheder, begivenheder og perioder, der har formet verden, som den er i dag.   

I historiebøger får du mulighed for at fordybe dig i lærerige fortællinger og komme helt tæt på, hvordan verden engang har set ud, hvordan den har udviklet sig, og hvilke skikkelser, der har spillet en central rolle både i fortiden og frem til nutiden. Foruden lærerige fortællinger om fortiden kan genren også byde på fængslende historier, der tager læseren – eller lytteren – til en anden tid og et andet sted langt fra den hverdag, vi kender i dag.

Søg efter din næste historiebog

Alverdens historiske fortællinger

Historiebøger er baseret på virkelige hændelser fra fortiden og byder på fantastiske fortællinger, der både kan skabe forundring, forståelse og forargelse.I genren finder du alt fra fortællinger om vikingetiden, 2. verdenskrig, danske og udenlandske konger, demokratiets oprindelse og folkeslag gennem tiden.

Til den historiehungrende findes der blandt andet klassiske historiebøger som Halvmåne & hagekors og Anne Franks Dagbog, der fortæller dele af historien fra 2. verdenskrig. Der er også bøger om den danske kongerække helt fra vikingetid til nu – for eksempel fortællingen om den driftige danske konge, Christian 4., der også i dag efterlader sig historiske levn, blandt andet i form af historiske bygninger flere steder i København.

Historiebøger tager både fat på den store verdenshistorie, men samtidig også Danmarks historie. Serien 100 Danmarkshistorier tager fat på netop den danske historie og gør det i små, overkommelige bogbidder om de vigtigste begivenheder og tematikker.

Historiegenren er også en genre, der er omfattet af mange forskellige typer forfatterskaber med forskellig baggrund og relationer til historien. Nogle historier bliver fortalt fra førstehåndskilder, der selv har mærket historiens gang på egen krop, mens andre historier er fortalt af folk udefra.

Fordi historiegenren indeholder alt fra store internationale begivenheder og verdenshistorie, til lokale, personlige fortællinger, er det en bred genre. Det betyder også, at historiegenren ofte har noget for alle – uanset, hvad din interesse er, hvor gammel du er, eller hvilken type fortællinger, du foretrækker.

Vil du gerne lytte til historiske fortællinger om både Danmarks og verdens mange skelsættende begivenheder og personligheder, så finder du hos Chapter et stort udvalg af historiefortællinger – uanset, om du ønsker at lytte til eller læse om vikingetidens bombastiske togter, historiske aktivistpersonligheder eller måske modstandsbevægelsens mænd og kvinder.