klassikere briller

Fagbøger

Bliv rigere på viden


Læs og lyt til fagbøger hos Chapter

Faglitteratur adskiller sig fra den skønlitterære genre, da faglitteratur beskæftiger sig med emner fra et faktuelt synspunkt uden brug af fiktive elementer. Fagbøger kan gøre dig klogere på alverdens emner. Hos Chapter har vi fagbøger om alt fra historie, videnskab og natur til psykologi, kærlighed og livet i bredeste forstand.

Fagbøger er ikke kun behjælpelige på uddannelsen eller i forbindelse med arbejdet. Det er også stimulerende for hjernen at dykke ned i lærerig faglitteratur, der kan gøre dig klogere på livet og verden omkring dig. Se et udvalg af vores fagbøger her.

Søg efter din næste fagbog

Klogere på livet og verden omkring dig

Udvalget af fagbøger hos Chapter spænder bredt, og vi har herunder samler nogle af vores fagbogsanbefalinger. Vi har for eksempel de 100 Danmarkshistorier om bl.a. Grundloven, Grundtvigs død og Dannebrog og kogebøger fyldt med lækre opskrifter på, som Claus Meyers Salatværksted.

Faglitteratur kan også handle om videnskaben.  I Kroppen – en guide for indehavere af Bill Bryson tages læseren med på en rejse gennem menneskekroppen fra top til tå. Du kan også blive klogere på planeten og dens skabninger sammen med David Attenborough i Et liv på vores planet, der er Sir Davids livstestamente og vision i én og samme bog. I Astrofysik for travle mennesker af Neil deGrasse Tyson kan du få et unikt indblik i universets store spørgsmål og opdagelser, skrevet med liv, viden og en humoristisk pen – formidlet, så vi alle kan forstå det.

Hos Chapter har vi også højakutelle fagbøger om coronavirus, epidemier og pandemier helt generelt. Her kan du blandt andet finde fagbogen I smittens tid af Paolo Giordano, der har hjulpet verden til at forstå pandemien. Heri forklares pandemiens natur, hvorfor coronakrisen løb løbsk, og hvordan vi kan bruge pandemien til at skabe varig forandring og håb for en bedre fremtid. Du kan også hoppe ned i fagbogen Det er bare en virus af Anders Fomsgaard, og blive klogere på alle de vira, vi må leve med som mennesker.

Faglitteratur kan også gøre dig klogere på de uhåndgribelige og største fænomener i livet, som i Anne Marie Pahuus’ fagbog Kærlighed eller i Christian Bjørnskovs Lykke, hvor du måske kan være heldig at finde opskriften på ægte lykke. Faglitteraturen kan også give dig plads til at dykke ind i dig selv og lære hvordan du forbedrer dig som menneske og hvordan du håndterer svære livskriser. Her giver Svend Brinkmann for eksempel sine bud i Hvad er et menneske? og Livsopgaver, hvor der bliver sat tankevækkende ord på både det konkrete og abstrakte ved livet.

Hvis de helt store spørgsmål bliver lidt for overvældende, så kan du skrue ned for selvhøjtideligheden med Niels Overgaards Det hele handler ikke om dig, om alle de ting i livet, som vi ikke kan styre.

Har du lyst til at udforske mange faglitterære emner kan du hos Chapter lytte til Tænkepauserne fra Aarhus Universitet. Tænkepauser er en serie korte emnefokuserede fagbøger om alt fra positiv psykologi til emojis af forskere fra Aarhus Universitet. I vores app finder du desuden også podcastserien Tænkepauser, hvor forskerne dykker endnu længere ned i deres forskningsfelt.