klassikere briller

Bliv rigere på viden med fagbøger

Fagbøger

Faglitteratur er litteratur med fagligt indhold. Til forskel fra den skønlitterære genre beskæftiger faglitteratur sig med emner fra et faktuelt synspunkt uden brug af fiktive elementer. Fagbøger er f.eks. de 100 Danmarkshistorier om bl.a. Grundloven, Grundtvigs død og Dannebrog. Det kan også bare være en ganske almindelig kogebog fyldt med lækre opskrifter på salat, som i Claus Meyers Salatværksted.

Faglitteratur kan også handle om videnskaben.  I Kroppen – en guide for indehavere af Bill Bryson tages læseren med på en rejse gennem menneskekroppen fra top til tå, hvor Bryson anskueliggør det vidunder, vores legeme er.

Med faglitteratur kan du også blive klogere på planeten og dens skabninger sammen med David Attenborough i
Et liv på vores planet, der er Sir Davids livstestamente og vision i én og samme bog. En beretning fra hans 70 år som en af de vigtigste naturkendere og videnskabsformidlere i nyere tid.

Fagbøger er altså ikke kun behjælpelige på uddannelsen eller i forbindelse med arbejdet. Det er også stimulerende for hjernen at dykke ned i lærerig faglitteratur, der kan gøre dig klogere på livet og verden omkring dig.

Vores fagbøger

Her et blot et lille udvalg, af nogle af de mange fagbøger du kan finde hos Chapter.

Du kan også søge i vores arkiv

– efter din yndlingsforfatter, indlæser eller bogtitel

Klogere på kort tid

Fagbøger kan gøre dig klogere på kort tid. Og hvem siger ikke ja til det? På Chapter har vi en lang række af fagbøger, der kan give dig ny viden på ingen tid. Du kan f.eks. blive klogere på astrofysik med Astrofysik for travle mennesker. Bogen er skrevet af Neil deGrasse Tyson, der giver dig et unikt indblik i universets store spørgsmål og opdagelser, skrevet med liv, viden og en humoristisk pen – formidlet, så vi alle kan forstå det.

Faglitteratur kan også gøre dig klogere på de uhåndgribelige og største fænomener i livet, som i Anne Marie Pahuus’ fagbog Kærlighed – eller du kan måske være heldig at finde opskriften på ægte lykke i Christian Bjørnskovs Lykke. Det kan måske være behændigt i en samfundssituation, hvor det kan være svært at finde glæden midt i restriktioner, mundbind og lock-down

Klogere på virus

Apropos coronavirus kan du på Chapter også finde fagbogen I smittens tid af Paolo Giordano – fagbogen, der har hjulpet verden til at forstå pandemien. Heri forklares pandemiens natur, hvorfor coronakrisen løb løbsk, og hvordan vi kan bruge pandemien til at skabe varig forandring og håb for en bedre fremtid.

Du kan også hoppe ned i fagbogen Det er bare en virus af Anders Fomsgaard, og blive klogere på alle de vira, vi må leve med som mennesker. Influenza, herpes, ebola, corona og mange andre uhyggelige, ulækre vira. Bogen er en virtuos blanding af videnskab og vilde personlige beretninger fra et liv i kampen mod virus.

Har du stadig ikke fået nok af virus, kan du fortsætte ind i epidemiens historie i Jeanette Varberg og Poul Duedahls Den fjerde rytter, der beretter om de sidste 10.000 års epidemihistorie, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til da hele verdens befolkning blev ramt af Covid-19.

Klogere på dig selv

Fagbøger kan også gøre dig rigere på viden om dig selv – hvordan du forbedrer dig som menneske, håndterer svære livskriser eller den helt store: hvad er meningen med livet?
Det forsøger flere fagpersoner med baggrund i bl.a. psykologi og medicin at svare videnskabeligt på. Svend Brinkmann giver sine bud i Hvad er et menneske? og Livsopgaver, hvor der bliver sat tankevækkende ord på både det konkrete og abstrakte ved livet: kærlighed, arbejdsliv og døden.

Hvis ovenstående om meningen med livet bliver lidt for overvældende, så kan du skrue ned for selvhøjtideligheden med Niels Overgaards Det hele handler ikke om dig. En fagbog om alle de ting i livet, som vi ikke kan styre – og som vi derfor heller ikke må lade styre vores liv. Det gælder i alle livets aspekter, men særligt i en tid som denne, hvor der sker mange ting, vi ikke selv er herre over.

Faglig læsning er uden tvivl guf for både hjernen og jeg’et, og der er ingen grænser for, hvad du kan forkæle øverste halvdel med, når du dykker ned i vores store udvalg af fagbøger.