erotik

Erotiske historier

Gå på opdagelse i vores store udvalg


Erotik hos Chapter

Erotiske historier har historisk ikke haft det største vind i sejlene, fordi erotik kulturelt set er blevet anset som ringere kunstform end klassisk skønlitteratur. Det har ofte været tabubelagt at læse skønlitteraturens slemme og uvorne subgenre og erotikken er ofte blevet sidestillet med pornografi, på trods af, at det langt fra er sammenligneligt.

Erotiske noveller og romaner forsøger at forene det seksuelle og lidenskabelige aspekt med et fængslende narrativ fyldt med nuancerede karakterer, følelser og romantik. I erotikken driver de seksuelle og eksplicitte scener historien og fungerer som fremdrift i karakter- og plotudviklingen.

Søg efter din næste erotiske bog

Erotikkens opblomstring

Den erotiske genre strækker sig langt tilbage i historien med klassikere som 1001 nats eventyr, der indeholder flere forførende og erotiske historier, og Giacomo Casanovas klassiske The Memoirs of Casanova fra 1822. I 2019 blev The Memoirs of Casanova genoptrykt og dette vidner om en stærk opblomstring af erotisk litteratur.

Genren har fundet et stort publikum, især inden for de seneste 10 år, og erotisk litteratur anses ikke længere som smuds, men som en seriøst litterær genre, der kan stå på egne ben.

I takt med, at samfundet bliver mere og mere frigjort, og at førhen tabubelagte emner får en ny kulturel værdi, er det meningsfuldt, at erotiske historier og bøger får en større og større rolle i populærkulturen. Især efter udgivelsen af E.L. James’ nyklassiker, Fifty Shades of Grey, er salgstal og popularitet blandt erotiske bøger er steget eksplosivt.

Med sine sanselige og poetiske virkemidler, sine stærke plots og karakterer og naturligvis med det seksuelle element, der driver værket fremad, blander genren en masse karaktertræk, som både det almindelige menneske kan relatere til, og som historisk set har været fremtrædende i litteraturen.

Hos Chapter har vi masser af erotiske historier og lydbøger. Læs for eksempel de erotiske noveller af Sylvia Day, der en af de mest fremtrædende og solgte forfattere inden for erotik blandt andet på grund af sin Crossfire-serie. Maya Banks er også en bestseller inden for genren, heriblandt med hendes Breathless-trilogi, med den første bog Gnist.

Savner du input, der rækker udover mainstreamudgivelserne, kan du med fordel lytte til Anaïs Nins erotiske noveller, De små fugle og Venusdeltaet, der pirrer din fantasi og som samtidig er enormt velskrevne.Blandt danske, erotiske bøger, kan vi anbefale Kristina StoltzEt kød, der er en sanselig mosaikfortælling á 10 erotiske historier. Udgivelsen er inspireret af førnævnte Anaïs Nin.

Hertil anbefaler vi Ane-Marie Kjeldbergs Sommerfolket, der er en bogserie omhandlende sommerhusbeboere ved Vesterhavet, og Bjarne Nielsen Brovsts Sommerfuglevinger, der er en slags coming-of-age historie om to unge mænd og deres venskab, kærlighed og seksualitet.