Børnebøger
Find inspiration lige her

Ugens børneserie

Hver uge vælger og anbefaler Chapters børnebogsansvarlige, Amanda, en aktuel og spændende bogserie til børn. Serierne handler om alt fra dinosaurer og superhelte til familieliv og svære følelser. Aldersmæssigt spænder anbefalingerne bredt, helt fra serier til de 3-5-årige og op til de 10-12-årige. Herunder kan du se nye og gamle anbefalinger fra ugens bogserie, der selvfølgelig alle kan findes i Chapter-app’en.

Helena Bross: Klassekammerater

Ugens børneserie er Klassekammerater af Helena Bross. Serien er velegnet til højtlæsning og selvlæsning fra 0. til 3. klasse – alt efter læsefærdigheder. Bøgerne belyser forskellige sider af børne- og skoleliv med fokus på føleser og venskab.

Du kan finde bøgerne i app’en under Børn / Klassekammerater.

Line Kyed Knudsen: Alberte i børnehave

Ugens serie Alberte i børnehave er til alle børn, der går i børnehave – på både gode og mindre gode dage! Er man helt ny i børnehavegamet, så brug bøgerne til forberedelse: tal om hvad der mon skal ske, når man starter, hvad der mon er anderledes end fra vuggestuen, og hvad der mon bliver spændende, svært, nyt osv. De er gennemillustrerede af Jan Solheim i en sød og sjov streg, der på fineste vis afspejler børnenes følelser over for de udfordringer, de møder, når de ikke er derhjemme.

Du kan finde bøgerne på forsiden af appen under listen BØRNEHAVELIV.

Ruth Symons: Tænk, hvis en dinosaur kom forbi

Ugens børneserie er disse finurlige billedbøger fra Lamberths forlag til de mindre børn, der er vilde med dinosaurer. Bøgerne har både konkret fakta og sjove tankeeksperimenter, der ansporer fantasien. Ville en Triceratops f.eks. være bedst til fodbold eller hockey? Og kan en T-Rex logre med halen?

Du finder bøgerne under Børn / Bøger til de 3-5-årige.

Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen: Sallys far

Så er der godt nyt til alle dem, der har ventet på nyt i serien om Sallys far. Denne gang har far fået mandeinfluenza – den værste sygdom der findes faktisk. Ugens serie har både humor og kant, og en herlig far, der både bander, lyver, er pinlig, spiser for meget i buffeten, spiller Candy Crush på telefonen og sover over sig. Alt det forældre jo nu engang gør, når de ikke serverer broccoli, rydder op og svarer på mails på Aula.

Kan anbefales til højtlæsning fra ca. 4 år. Find alle bøgerne om Sally, Eddie og far i app’en under Børn.

Nicole Boyle Rødtnes: Elverdans

Ravna og hendes søster Maise er elvere. Hver dag må de skjule sandheden. Da Ravna forelsker sig i Noah, bliver det næsten umuligt. Men Ravna har også en anden hemmelighed: Hun har evnen til at kunne få folk til at glemme …

Elverdans er for de 9-12- årige piger, der elsker fantasy, magiske væsner og spirende kærlighed. Find alle 6 bind i appen under Børn / Bøger til de 9-12-årige

Palle Schmidt og Line Leonhardt: Nelson

Ugens serieanbefaling er Palle Schmidt og Line Leonhardts fortællinger om drengen Nelson og hans til tider kaotiske familie. Der findes 5 bøger i serien – hver bog med en ferie eller højtid i centrum. Vi tager bl.a. med Nelson på ferie til Rom, til zombiefødselsdag, til en sygt kedelig konfirmation, på ulvejagt, i vandland og meget mere. Du kan kalde det Krummerne anno 2020 – man holder af og med hele familien, og der er med garanti noget at grine af.

Kan læses fra ca. 6. år.

Elias og Agnes Våhlund: Håndbog for superhelte

Lad os hylde de kloge, seje, stærke, opfindsomme og sjove piger. Ikke bare på Kvindernes Kampdag den 8. marts, men hver dag! Og læs så en masse børnebøger og tal med jeres piger derhjemme om altid at holde fast i de STORE drømme. Ugens serie er Håndbog for superhelte. En slags moderne Pippi Langstrømpe om pigen Lisa, der en dag får superkræfter og forvandler sig til heltinden Den røde maske.

Bogen er næsten som en graphic novel, og passer til aldersgruppen 6-10 år

Inger Tobiasen: Ida

Ugens serieanbefaling er Ida-bøgerne skrevet af Inger Tobiasen. Hver historie tager udgangspunkt i små letgenkendelige hverdagsglimt og den følelse, der her fulgte med hos barnet. Illustrationerne er enkle og tonen varm og empatisk. For hvordan ER det at blive ked af det? At være vred? Kan man også blive bange?

Bøgerne er velegnet helt ned til 2-års alderen og oplagt at bruge som hjælp til barnet, der mangler at kunne sætte ord på, hvad det er, der sker indeni, og som de måske ikke helt selv forstår…endnu.
Find alle bøgerne i app’en under Børn / Til de allermindste.

Rosie Banks: Det hemmelige rige

Denne skønne venindeserie er til alle de bør, der elsker feer. havfruer, enhjørninge og alt eventyrligt derimellem. Ella, Sofie og Jasmin er bedste veninder. En dag finder de et magisk skrin, som sender dem til en fantastisk verden. Kan de tre piger hjælpe alfen Trixi med at forhindre dronning Malices tordenkile i at ødelægge kong Munters 1000-års fødselsdagsfest?

Du kan både læse og lytte til historierne hos Chapter, og der er heldigvis til mange timers underholdning. Der findes nemlig over 30 bind i serien! Du finder hele serien under BØRN i app’en. Velegnet til højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Kenneth Bøgh Andersen: Antboy

I anledningen af at sidste bind Det endelige opgør netop er landet i Chapter app’en, anbefaler vi Antboy-serien. Forbered dig på en hæsblæsende afslutning, hvor gamle ærkefjender vender tilbage, nye opstår, og Antboy står overfor sit livs største og farligste opgave!

Serien er velegnet til højtlæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år. Alle lydbøgerne er indlæst af forfatteren selv.