Jul i børnehøjde


Julehistorier for børn

Kan dine børn heller ikke få nok at nisser og sne, ja så er der heldigvis SÅ mange søde, sjove, fantastiske og skæve julehistorier derude, at de med garanti ikke løber tør.  Vi har samlet de bedste til dig – og du kan finde mange flere inde i app’en.

Mon ikke i efterhånden kender Nissebanden på Grønland både forfra og bagfra og også allerede HAR genlæst Sallys far kringler julen de første 5 gange. Selvom det er skønt med traditioner, så er det nu også rart en gang imellem at kunne ryste et par nye potentielle juleklassikere ud af de røde ærmer. Her får du Chapter Kids’ anbefalinger til nye julefortællinger for børn.

Søde julefortællinger for de mindste

Ankers bedste Jul

Alberte Windings serie for de mindste om børnehavedrengen Anker har fået en julevariant. Anker kan ikke helt forstå det der med julen og alle de tossede ting de voksne finder på for at gøre børnene glade: drillenisser, brunede kartofler og ønskesedler. Men det er hyggeligt at spise risengrød med farmor og se mor og far se så glade ud. En sød lille fortælling om hvad der er ægte stort for små børn.

Alma og juleenglen

Ny skøn julefortælling for børn fra bestsellerforfatteren Lucinda Rileys hånd i samarbejde med hendes søn Harry Whittaker. Alma og Juleenglen er en historie om at bede om hjælp når tingene er svære. Og om at tro på at hjælpen kommer – i denne historie i form af en engleven. Måske dine børn også tror på engle derhjemme? Uanset er der masser af tro, håb og kærlighed at hente i Lucinda Rileys første børnebog der foregår juleaften, hvor Alma venter på sin far der er skipper på en båd og ikke kan komme hjem på grund af stormen der raser udenfor.

Otto holder jul

24 herlige og sjove fortællinger om børnehavedrengen Otto der næsten ikke kan vente til det blive juleaften. Du kender måske allerede Otto fra Ottos Ikke-noget historier eller Godnat og sjov godt, men her får du altså en kalenderbog for ægte gavtyve. Om gemte gaver, tyvenisser, julekager med chili og juletræer uden grene. Julestemning og højtlæsning for hele familien.

Julemysterie for de 6-9-årige

Natekspressen

En anderledes og spændende julehistorie uden nisser og bjældeklang, men til gengæld med et magisk parallelunivers og en mystisk sølvnøgle som Danja på elleve år forsøger at opklare, hvad skal bruges til. En nat da de er på besøg hos mormor, vågner Danja til lyden af en togfløjte og en fantastisk rejse gennem tid og rum begynder. Bogen vandt Runeberg Junior- prisen i Sverige ved udgivelsen – en pris der er sat i verden for at fremme børns læselyst.


Bogen er oplagt til højtlæsning for de 6-9-årige eller til selvlæsning 10+.

Julekarma og julekaos for unge læsere

Olgas jul

Julen lever sjældent op til forventninger og det er netop sådan det føles for 12-årige Olga. Faktisk kan det ikke blive januar hurtigt nok, for far lægger an på de andre mødre til skolens juleklip, mor ævler løs om næstekærlighed og Olgas alt for søde kæreste skriver digte til hende som egentlig er ret cringe. Jul for tweens og teenagere med alt hvad dertil hører af sortsyn, pinligheder og små dunkende hjerter. Kan læses fra ca. 11 år.

At se lyset

Forfatteren Jay Asher er for mange, især det yngre publikum, kendt som ham, der skrev “Døde piger lyver ikke”. Nu er han klar med en romantisk teenage-lovestory om Sierra og Caleb og sand kærlighed der (måske) kan overvinde alt. Sierra og hendes familie driver en juletræsplantage i Oregon. Hvert år ved juletid pakker familien deres træer og drager til Californien for at sælge årets produktion. I år bliver turen dog pludselig lidt mere interessant, da Sierra støder ind i fyren Caleb. Han er ikke just svigermors drøm, med problemer på halsen og et blakket ry, men han er helt bestemt noget for Sierra, der er fast besluttet på hjælpe ham.  Kan læses fra ca. 13 år.


Klassiske julebøger

I skal selvfølgelig ikke snydes for et par af de ”nye” klassikere – de julehistorier der kommer til at gå over i historien (håber vi!)

Fupz’ store julebog

Når Kim Fupz skriver julehistorier er der aldrig rigtig noget der er helt sukkersødt. Her får julemanden stress, glemmer gaverne og det der er værre. I den samlede bog her får du hele fire af Fupz’ske julefortællinger, så der skulle være nok at grine af for både børn og voksne. Perfekt til højtlæsning.

Juleklar

10 sjove julehistorier for børn og deres voksne, perfekt til højtlæsning på sengekanten. Historierne er skrevet af bl.a. Thomas Brunstrøm (Sallys far), Nikolaj Kopernikus, Thomas Skov og Frida Brygman, og illustreret af Thorbjørn Christoffersen (Ternet Ninja). Få f.eks. fortællingen om rensdyret Randalf – Rudolfs ukendte bror – og fortællingen om den jul, hvor alle børn ønskede sig sorte sokker.

Julemandens død

Jul af den bloddryppende slags! I Kenneth Bøgh Andersens fantasy-julefortællingen må selveste julemanden lade livet. Er alt håb for menneskeheden ude eller kan Tvillingerne Katrine og Frederik samt deres gode kammerat Jesper stoppe det vanvittige mørke der er under opsejling? Fra 10 år og op.

Se trailer for bogen her.


De smukt illustrerede julebøger

Julehistorier, der udover at være magiske, spændende, sjove og alt derimellem – også er en fryd for øjet.


Julevideoer

I videoerne herunder kan du få en forsmag på Benni Bødkers OLYMPIA I UNDERBYEN eller finde ud af, hvilken bog, der er Kristian Gintbergs yndlings julebog.


De bedste på lyd

Nogle julehistorier gør sig bedst på lyd. Nyd disse skønne lydbøger indlæst af bl.a. Nikolaj Kopernikus, Sebastian Klein, Thomas Winding og Lars Thiesgaard.