Velkommen til Læseklubben

Har du et barn eller to derhjemme der elsker fantasi, eventyr og gode historier – og som elsker at læse? Vi har startet en læseklub for børn mellem 6-12 år, hvor vi hver måned præsenterer en ny højtlæsningsbog, som vi læser sammen. Vi læser enten med hjælp fra mor og far der kan læse bogen højt, eller selv, hvis man kan det. Og man kan selvfølgelig også lytte bogen, hvis man helst vil det. I henter blot Månedens bog i appen og så er I i gang.

Mens vi læser, deler vi vores læseoplevelser på #chapterkidslæseklub på vores Instagram, og i appen hvor vi kan give bogen stjerner og skrive anmeldelser.

I Læseklubben får man også en Læseplan, så vi hver uge kan planlægge vores læsning. Derudover skal vi quizze undervejs og er man frisk på mere kan man også hente vores fælles diskussionsspørgsmål her på websiden eller følge med på instagram, hvor vi også deler udvalgte spørgsmål. Her på siden får de voksne også en lille forældreguide med nogle tips til hyggelige læsestunder sammen. HUSK – vi skal læse af lyst, og fordi vi ikke kan lade være.

Jeg glæder mig til at læse sammen med jer og jeres børn!


Månedens bog i juli

Om bogen

Velkommen til DEN MAGISKE BOGHANDEL!

Siden Tillys mor forsvandt på mystisk vis, har hun søgt trøst i de historier hun finder i sine bedsteforældres boghandel Pages & Co. i London. Men da to af de fiktive personer som Tilly holder allermest af – Anne fra Grønnebakken og Alice fra Eventyrland – dukker op i boghandelen, bliver Tillys opdigtede eventyr pludselig meget virkelige. Ikke alene kan hun nemlig følge efter Anne og Alice ind i deres fantastiske verdener, hun opdager snart at hun også kan rejse ind i enhver bog hun vælger.

Tillys nye evner kan måske endda hjælpe hende med at opklare mysteriet om hvad der skete med hendes mor for mange år siden. Men faren lurer bag hver bogside …

Om forfatteren

Anna James er forfatter og journalist, og hun arbejdede som skolebibliotekar, inden hun blev ansat som redaktør på The Bookseller. I dag skriver hun fast for en række magasiner og aviser, og hun er meget aktiv som tovholder på forskellige bogevents og litteraturfestivaler rundt om i Storbritannien. Hun bor i en lejlighed i London, som er stopfyldt med bøger.


Ekstramateriale

Det er altid sjovt og lærerigt at tale om de bøger, vi læser. Derfor har vi lavet en læseplan, så vi kan følges ad i læsning og samlet en række spørgsmål til bogen, så I har noget at starte samtalen med. Hent Chapters læseplan og spørgsmål her:

Læse- og lytteplan

1-10. juli: Vi læser/lytter til Kap. 13
11-20. juli: Vi læser/lytter til Kap. 28
20-30. juli: Vi læser/lytter til slut


Månedens bog i juni

Om bogen

Et undersøisk action-eventyr!

Forældreløse Ana og hendes bror Dev går på en kostskole, der er specialiseret i marinebiologi. Her kan dagens lektion fx bestå af dykning, tang eller fisk. Kort og godt en lidt anderledes, men ellers almindelig skole. Skolen har dog en hemmelighed, som kun få kender til, og da Ana og nogle af hendes klassekammerater med nød og næppe undgår et voldsomt angreb, finder hun ud af, hvad det er skolen gemmer på – nede på havets bund! En hemmelighed, som flere fjender forsøger at få fingrene i. Og Ana er åbenbart nøglen til denne hemmelighed – der kan ændre verdens gang.

Rick Riordans bøger fejler aldrig! Han skruer på de rigtige knapper, så læseren bliver blæst igennem et eventyr, der bl.a. er inspireret af Jules Vernes En verdensomsejling under havet.

Om forfatteren

Rick Riordan er en amerikansk forfatter med over 20 fantasyfortællinger for børn og unge på samvittigheden, heriblandt den magiske serie om Percy Jackson, som har begejstret børn verden over. I dag har han solgt over 100 mio. bøger verden over og udkommer i 37 lande. Og med god grund – hans bøger er proppet med action, spænding og humor.


Ekstramateriale

Det er altid sjovt og lærerigt at tale om de bøger, vi læser. Derfor har vi lavet en læseplan, så vi kan følges ad i læsning og samlet en række spørgsmål til bogen, så I har noget at starte samtalen med. Hent Chapters læseplan og spørgsmål her:

Skal du lige være helt sikker på, om Datter af dybet er noget for dig? Så kan du finde en læseprøve på bogen lige her!

Læse- og lytteplan

1-10. juni: Vi læser/lytter til Kap. 14
11-20. juni: Vi læser/lytter til Kap. 37
20-30. juni: Vi læser/lytter til slut


Andre bøger af Rick Riordan


Månedens bog i maj

Om bogen

Lilja har et vagt minde om solen, men verden, som hun kender den, er altid regnfuld og mørk. Intet kan vokse i den våde jord, og hele landsbyen sulter. Lilja bor sammen med sin bedstefar, som forsyner landsbyen med grøntsager fra sit drivhus, men der er aldrig mad nok til at mætte alle. En dag glemmer han sin madpakke, og da Lilja vil finde ham og give ham maden, opdager hun noget, der vil forandre alt. Lilja ser nemlig en hemmelig sti ind i skoven, hvor ingen børn må komme, fordi alverdens farer lurer derinde.

Men Liljas nysgerrighed vinder, og hun træder ind i den forbudte skov. Blandt de mørke stammer dukker snart en blomstrende verden op, hun aldrig havde troet fandtes. En verden, der giver hende et håb om, at tingene kan blive anderledes for landsbyen. Men ikke alle er enige i, at solen igen skal skinne over landsbyen, og Lilja må overvinde sin egen frygt og sætte livet på spil, hvis det skal lykkes for hende at bringe foråret tilbage…

Om forfatteren

Maja Lunde (f. 1975) er norsk forfatter. Hun er født og opvokset i Oslo, hvor hun bor med mand og tre børn. Hun har skrevet syv børne- og ungdomsbøger, foruden manuskripter til en række populære tv-serier. Solvogteren er andet selvstændige bind i hendes ’årstidsfortælling’.

Lisa Aisato ( f. 1981) er illustrator, forfatter og billedkunstner. Lisa Aisato er bedst kendt for sine illustrationer til bøger som Solvogteren, Til ungdommen og hendes egen bog Livet – illustreret, hvor hun har samlet illustrationer fra de sidste 12 år.


Ekstramateriale

Det er altid sjovt og lærerigt at tale om de bøger, vi læser. Derfor har vi lavet en læseplan, så vi kan følges ad i læsning og samlet en række spørgsmål til bogen, så I har noget at starte samtalen med. Hent Chapters læseplan og spørgsmål her:

Læse- og lytteplan

1-10. maj: Vi læser/lytter til Kap. 9
11-20. maj: Vi læser/lytter til Kap. 20
21-31. maj: Vi læser/lytter til slut


Se bogtraileren til Solvogteren


Forældreguide: Sådan kommer I igang

Vigtigst for Læseklubben er, at det er en god oplevelse – det må ikke føles som en pligt! Her kan du som forælder hjælpe dit barn med at finde det rigtige niveau for engagementet. Nogle børn vil ikke andet end at læse bogen i deres eget tempo og andre vil gerne det fulde udtræk med spørgsmål, Læseplan, anmeldelser og det hele.

Hyggelige læsestunder sammen

Herhjemme læser vi tit højt i weekenderne ved morgenbordet. På den måde får jeg lov til at drikke min kaffe færdig imens jeg holder ungernes opmærksomhed med en hyggelig bog inden de ræser afsted igen og dagen går i gang. Højtlæsning er bedst, når børnene selv får lov at sige stop, også selvom man så ikke nødvendigvis får læst et helt kapitel færdigt.

Anmeld bogen i appen

Når i har læst bogen færdig i appen får børnene mulighed for at anmelde bogen til slut og give den stjerner. For de mindste børn kan det blot være stjernerne, for de større kan du hjælpe dem med at skrive en lille ”anmeldelse” og f.eks. skrive navn og alder på til slut.

Spørgsmål til bogen

Spørgsmålene er ment til inspiration og kan også bruges til at hjælpe børnene på vej i forhold til at sætte nogle ord på deres læseoplevelse, når de skal anmelde bogen. I kan også følge med på vores Chapter Kids Instagram, hvor vi løbende quizzer med nogle af de samme spørgsmål.


Månedens bog i april

Om bogen

• En mørk og eftertænksom roman om fortællingernes rige og om pigen Gro der må kæmpe for at bevare verdens historier.

• Om den mystiske Biblioteksskoven der truer med for evigt at lukke og efterlade menneskeheden i komplet meningsløshed.

• Et hæsblæsende eventyr om venner og fjender, magiske agern, muser, fantasi og om at finde sin egen stemme i en verden fri for løgn og manipulation.

• Smukt illustreret med linoleumstryk skabt af forfatteren selv.

• For alle børn 10+

Om forfatteren

Adam O. (f. 1976) debuterede i 2011 med tegneserien Ruiner på forlaget Fahrenheit. Siden hen er det blevet til en række magiske og ikke mindst smukt illustrerede fortællinger, bl.a. børnebogs-trilogien Den rustne verden, som forfatteren i 2020 modtog Kulturministeriets Forfatterpris for med tredje bind i serien Ukrudt. Den var også nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris, ligesom hele trilogien var indstillet til Politikens Litteraturpris 2020.

Ud over bøger har Adam O. lagt streg til en lang række illustrationer og plakater i de seneste tyve år, ligesom han er fast tegner på hjemløseavisen Hus Forbi.


Ekstramateriale

Læse- og lytteplan

1.-10. marts: Vi læser/lytter til Kap.8
10.-20. marts: Vi læser/lytter til Kap. 14
20.-30. marts: Vi læser/lytter til slut


Hør Adam O. fortælle om Gro

Hvor kommer alle de gode fortællinger fra? Det får man svaret på i Adam O. nye bog Gro, som er månedens bog i Chapter Kids Læseklubben i april. Her kan du høre Adam tale med Anne Lind fra Gyldendal om netop Gro, Michael Ende og Den uendelige historie, krig og fred og håb for historierne