Velkommen til Læseklubben

Har du et barn eller to derhjemme der elsker fantasi, eventyr og gode historier – og som elsker at læse? Vi har startet en læseklub for børn mellem 6-12 år, hvor vi hver måned præsenterer en ny højtlæsningsbog, som vi læser sammen. Vi læser enten med hjælp fra mor og far der kan læse bogen højt, eller selv, hvis man kan det. Og man kan selvfølgelig også lytte bogen, hvis man helst vil det. I henter blot Månedens bog i appen og så er I i gang.

Mens vi læser, deler vi vores læseoplevelser på #chapterkidslæseklub på vores Instagram, og i appen hvor vi kan give bogen stjerner og skrive anmeldelser.


Månedens bog i oktober

Om bogen

Engang troede man, at Danmark var fyldt med monstre.

Tænk, hvis man havde ret.

Halloween nærmer sig, og på en skoleudflugt til Nationalmuseet finder Felix og Siff en hemmelig kælder fyldt med mærkelige ting. Virkelig mærkelige.

Felix får ved et tilfælde en sær fløjte med hjem og opdager snart, hvilken enorm kraft den har. Men den magiske fløjte vækker samtidig et ældgammelt sagnvæsen fra sin dvale, og Felix og Siff må tage kampen op mod åmanden. Men hvordan?

FELIX OG ÅMANDEN er et fabelagtigt halloween-gys, der får det til at løbe en koldt ned ad ryggen, får en til at spærre øjnene op og en til at trække på smilebåndet. Felix’ kamp mod et dansk sagnmonster er en actionfyldt, fascinerende og fornøjelig ny måde at opleve Halloween på.

Historien om Felix og Åmanden kommer samtidig med bogen som en Halloween familie tv-serie på YouSee fra 2. oktober, og er blevet til i et større samarbejde mellem Gyldendal, Nationalmuseet og YouSee.

Om forfatteren

Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976) er en af tidens mest populære forfattere blandt store børn og unge. Han har udgivet adskillige bøger indenfor gys og fantasy, deriblandt serien Den Store Djævlekrig og serien om Antboy. Han begyndte at skrive, da han gik i 10. klasse og skrev næsten 20 romaner, som blev afvist af forlagene, indtil han i 2000 debuterede med trilogien Slaget i Caïssa. Kenneth leger ofte i sine bøger med temaer og emner som ondskab, døden, Gud, skæbnen og den fri vilje. Han har modtaget flere priser, hans bøger er udkommet i over 13 lande og flere af bøgene er solgt til filmatisering, herunder Antboy, der er blevet en stor succes i ind-og udland.


Månedens bog i september

Om bogen

Mød Herbert Lemon som er hittegodsforvalter på Hotel Nautilus. Han ved, at det ikke er nemt at levere glemte og tabte ting tilbage til den retmæssige ejer, især hvis ikke hvis der er tale om en pige og ikke ting! Violet Parmas forældre forsvandt for 12 år siden, og hun har nu hyret Herbert til at hjælpe hende med at finde dem. De finder ud af at sagen muligvis har noget at gøre malamanderen, de legendariske søuhyre.

Dyk ned i den magiske fortælling Malamander: Æggets forbandelse, som vil fange både børn og voksne.


Månedens bog i august

Om bogen

Lille Allan – den menneskelige antenne er en rørende historie om kiks, venskab og en hund med tyndskid.

Det starter som en kedelig sommerferie. Alle er rejst væk, og Lille Allan skal passes af den gamle nabo Helge, der engang har været næstformand i Tårnby Ufoklub. Helge vil gerne i kontakt med det ydre rum og har en plan. Før Lille Allan når at tænke sig om, er han rullet ind i sølvpapir og står på toppen af Urbanplanen midt om natten. Pludselig stirrer han ind i et par tætsiddende øjne. Måske Helge alligevel havde ret, da han sagde, at dette kunne blive en af de mest spændende sommerferier i Lille Allans liv.

Om forfatterne

Line Knutzon er prisbelønnet dramatiker og forfatter. Peter Frödin er sanger, skuespiller, komiker og forfatter. Sammen står de bag børnebøgerne om Lille Allan: Lille Allan – den menneskelige antenne (2012) og Lille Allan og dobbeltgængerskolen (2013).  


Ekstramateriale

Det er altid sjovt og lærerigt at tale om de bøger, vi læser. Derfor har vi lavet en læseplan, så vi kan følges ad i læsning og samlet en række spørgsmål til bogen, så I har noget at starte samtalen med. Hent Chapters læseplan og spørgsmål her:

Læse- og lytteplan

1.-8. august: Vi læser/lytter til kap. 5
9.-15. august: Vi læser/lytter til kap. 8
16.- 22. august: Vi læser/lytter til kap. 12
23.-31: august: Vi læser/lytter til slut


Forældreguide: Sådan kommer I igang

Vigtigst for Læseklubben er, at det er en god oplevelse – det må ikke føles som en pligt! Her kan du som forælder hjælpe dit barn med at finde det rigtige niveau for engagementet. Nogle børn vil ikke andet end at læse bogen i deres eget tempo og andre vil gerne det fulde udtræk med spørgsmål, Læseplan, anmeldelser og det hele.

Hyggelige læsestunder sammen

Herhjemme læser vi tit højt i weekenderne ved morgenbordet. På den måde får jeg lov til at drikke min kaffe færdig imens jeg holder ungernes opmærksomhed med en hyggelig bog inden de ræser afsted igen og dagen går i gang. Højtlæsning er bedst, når børnene selv får lov at sige stop, også selvom man så ikke nødvendigvis får læst et helt kapitel færdigt.

Anmeld bogen i appen

Når i har læst bogen færdig i appen får børnene mulighed for at anmelde bogen til slut og give den stjerner. For de mindste børn kan det blot være stjernerne, for de større kan du hjælpe dem med at skrive en lille ”anmeldelse” og f.eks. skrive navn og alder på til slut.

Spørgsmål til bogen

Spørgsmålene er ment til inspiration og kan også bruges til at hjælpe børnene på vej i forhold til at sætte nogle ord på deres læseoplevelse, når de skal anmelde bogen. I kan også følge med på vores Chapter Kids Instagram, hvor vi løbende quizzer med nogle af de samme spørgsmål.


Månedens bog i juli

Om bogen

Velkommen til DEN MAGISKE BOGHANDEL!

Siden Tillys mor forsvandt på mystisk vis, har hun søgt trøst i de historier hun finder i sine bedsteforældres boghandel Pages & Co. i London. Men da to af de fiktive personer som Tilly holder allermest af – Anne fra Grønnebakken og Alice fra Eventyrland – dukker op i boghandelen, bliver Tillys opdigtede eventyr pludselig meget virkelige. Ikke alene kan hun nemlig følge efter Anne og Alice ind i deres fantastiske verdener, hun opdager snart at hun også kan rejse ind i enhver bog hun vælger.

Tillys nye evner kan måske endda hjælpe hende med at opklare mysteriet om hvad der skete med hendes mor for mange år siden. Men faren lurer bag hver bogside …

Om forfatteren

Anna James er forfatter og journalist, og hun arbejdede som skolebibliotekar, inden hun blev ansat som redaktør på The Bookseller. I dag skriver hun fast for en række magasiner og aviser, og hun er meget aktiv som tovholder på forskellige bogevents og litteraturfestivaler rundt om i Storbritannien. Hun bor i en lejlighed i London, som er stopfyldt med bøger.


Ekstramateriale

Det er altid sjovt og lærerigt at tale om de bøger, vi læser. Derfor har vi lavet en læseplan, så vi kan følges ad i læsning og samlet en række spørgsmål til bogen, så I har noget at starte samtalen med. Hent Chapters læseplan og spørgsmål her:

Læse- og lytteplan

1-10. juli: Vi læser/lytter til Kap. 13
11-20. juli: Vi læser/lytter til Kap. 28
20-30. juli: Vi læser/lytter til slut