Velkommen til Læseklubben

Har du et barn eller to derhjemme der elsker fantasi, eventyr og gode historier – og som elsker at læse? Vi har startet en læseklub for børn mellem 6-12 år, hvor vi hver måned præsenterer en ny højtlæsningsbog, som vi læser sammen. Vi læser enten med hjælp fra mor og far der kan læse bogen højt, eller selv, hvis man kan det. Og man kan selvfølgelig også lytte bogen, hvis man helst vil det. I henter blot Månedens bog i appen og så er I i gang.

Mens vi læser, deler vi vores læseoplevelser på #chapterkidslæseklub på vores Instagram, og i appen hvor vi kan give bogen stjerner og skrive anmeldelser.

I Læseklubben får man også en Læseplan, så vi hver uge kan planlægge vores læsning. Derudover skal vi quizze undervejs og er man frisk på mere kan man også hente vores fælles diskussionsspørgsmål her på websiden eller følge med på instagram, hvor vi også deler udvalgte spørgsmål. Nederst på siden her får de voksne også en lille forældreguide med nogle tips til hyggelige læsestunder sammen. HUSK – vi skal læse af lyst, og fordi vi ikke kan lade være.

Jeg glæder mig til at læse sammen med jer og jeres børn!

Mange hilsner Amanda


Månedens bog i januar

Om bogen

10-årige Leo Tarskov er bange for mørke og ligger altid vågen længe efter, at lyset er blevet slukket. Indtil den dag han finder en snekugle med et smukt, hvidt slot indeni. Et magisk slot i en magisk verden, hvor alle ens drømme bliver levende, og som Leo en nat pludselig træder ind i. Her møder han drengen Alf, der bor helt alene på det store slot, og som med sin tryllestav kan få alle drømme til at gå i opfyldelse. Men hvad drømmer Alf selv om? Og hvad gemmer der sig nede i slottets kælder?

Drømmeslot er et magisk vintereventyr om fantasi, ensomhed, drømme og venskab.

På lyd er eventyret tilført underlægningsmusik og lydeffeker og endda indlæst af forfatteren selv.

Om forfatteren

Kenneth Bøgh Andersen er kongen af dansk fantasy og har skrevet et hav af børne-og ungdomsbøger, primært indenfor genrerne fantasy, gys og eventyr. Han er bl.a. forfatteren bag Antboy og serien Den Store Djævlekrig. Som Kenneth selv skriver på sin hjemmeside: ”Jeg har været i Australien, Afrika, Helvede, fremtiden, USA, overnattet hos Døden, haft superkræfter og overværet Julemandens død”.


Læseplan og spørgsmål

Månedens bog i Chapter Kids’ Læseklub kommer med en Læseplan og en række spørgsmål til læsningen undervejs. Spørgsmålene er til de børn der gerne vil ha’ lidt ekstra hjælp til at sætte ord på, hvad bogen handler om, hvad de synes om bogen og hvordan man kan anmelde bogen. Både Læseplan og spørgsmål kan printes eller hentes ned på mobilen. Vi håber I og jeres børn har lyst til at dele nogen af jeres tanker om bogen løbende, måske med udgangspunkt i nogle af disse betragtninger

Læse- & Lytteplan

Ud fra E-og lydbogen

Uge 1: s. 1-36/ frem til 29%
Uge 2: s. 37-66/ frem til 52%
Uge 3: s 67-92/ frem til 73 %
Uge 4: s. 93- 126/ frem til 100%


Trailer til Drømmeslottet


Forældreguide: Sådan kommer I igang

Vigtigst for Læseklubben er, at det er en god oplevelse – det må ikke føles som en pligt! Her kan du som forælder hjælpe dit barn med at finde det rigtige niveau for engagementet. Nogle børn vil ikke andet end at læse bogen i deres eget tempo og andre vil gerne det fulde udtræk med spørgsmål, Læseplan, anmeldelser og det hele.

Hyggelige læsestunder sammen

Herhjemme læser vi tit højt i weekenderne ved morgenbordet. På den måde får jeg lov til at drikke min kaffe færdig imens jeg holder ungernes opmærksomhed med en hyggelig bog inden de ræser afsted igen og dagen går i gang. Højtlæsning er bedst, når børnene selv får lov at sige stop, også selvom man så ikke nødvendigvis får læst et helt kapitel færdigt.

Anmeld bogen i appen

Når i har læst bogen færdig i appen får børnene mulighed for at anmelde bogen til slut og give den stjerner. For de mindste børn kan det blot være stjernerne, for de større kan du hjælpe dem med at skrive en lille ”anmeldelse” og f.eks. skrive navn og alder på til slut.

Spørgsmål til bogen

Spørgsmålene er ment til inspiration og kan også bruges til at hjælpe børnene på vej i forhold til at sætte nogle ord på deres læseoplevelse, når de skal anmelde bogen. I kan også følge med på vores Chapter Kids Instagram, hvor vi løbende quizzer med nogle af de samme spørgsmål.

Har i spørgsmål til Læseklubben, så skriv endelig til vores børnebogsredaktør Amanda på ae@chapter.dk