Chapter Kids

Find inspiration til jeres næste læse-, lytte- og højtlæsningsstunder med børnene her på siden.


Bøger til børn i alle aldre

Hos Chapter har vi bøger til børn i alle aldre. Til de helt små børn er det ofte bøger med dyr, eventyr eller rim og remser, der er populære. Til de lidt ældre børn kan du finde inspiration blandt alt fra eventyrhistorier, sjove og humoristiske hverdagsfortællinger, fantasy, faktabøger og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser, så uanset dit barns alder eller interesse, så har vi helt sikkert en spændende fortælling der passer!

Søg efter din næste børnebog

Vi starter en Læseklub for børn

Har du børn mellem 6-12 år derhjemme? Så var det måske noget for dem at være med i vores nye Læseklub? Hver måned læser vi sammen én bog – enten med hjælp fra mor og far der kan læse bogen højt, eller selv, hvis man kan det. Og man kan selvfølgelig også lytte bogen, hvis man helst vil det.

I Læseklubben får man en Læseplan og nogle fælles diskussionsspørgsmål, og så får de voksne en forældreguide med nogle tips til hyggelige læsestunder sammen. Klubben er gratis og kræver blot et barn eller to der elsker fantasi, eventyr og gode historier – og som har lyst til at dele deres begejstring med andre børn. Vi skal læse af lyst, og fordi vi ikke kan lade være.

Jeg glæder mig til at læse sammen med jer og jeres børn!

Besøg vores Læseklub-univers her.

Mange hilsner Amanda
Børnebogsredaktør, Chapter Kids

Gode børneserier

Lars Daneskov: Ottos børnehavehistorier

Ottos børnehavehistorier er sjove finurlige fortællinger om drengen Otto, der går i børnehave. Få historierne om den gang Otto fik en meget klam madpakke med i børnehaven, og om dengang alt slikket forsvandt fra hans fødselsdagskagemand, og om hvor sjovt det kan være at sige “prutteskid”, når nu det er temmelig forbudt at bande. Man kan også høre, om dengang Ottos mormor sad fast i en legetøjsbil og mange andre af Ottos oplevelser fra børnehaven.

Der er 9 bøger i serien, og hver lydbog er ca. 20 minutter lang. De er indlæst af forfatteren Lars Daneskov selv, og er oplagte som godnatlæsning for de 3-6-årige.

Forfatterfokus

Læs portrætter af forfatterne bag nogle af de bedste børne- og ungdomsbøger og find din næste yndlingsforfatter.

Sammen sætter vi Læsemål for 2022

Findes der noget bedre nytårsforsæt end at læse flere bøger? Herhjemme har min søn, Wilfred, på knap 8 sat sig et Læsemål for 2022, hvilket bl.a. indbefatter at støvsuge alt på markedet med Sebastian Klein! Men hvad er jeres? Vi deler løbende flere læsemål her på siden.

Hvad er DIT læsemål for 2022?

Lad os inspirere hinanden til endnu flere gode læseoplevelser i 2022. Send os jeres egne Læsemål for 2022 på anbefaling@chapter.dk – vi deler alle jeres gode anbefalinger her på sitet og på vores Kids Instagram.

Vi introducerer Kidsmode

Vi er glade for nu at kunne introducere Kidsmode i appen, så børnene kan oprette egne profiler og derfra få adgang til vores spritnye brugerflade designet KUN til børn.

I Kidsmode finder de alt indhold, der passer til børn i alderen 0-12 år – og intet voksenindhold. Universet her er langt større og mere udbygget end vores Børnekategori har været hidtil og er udvalgt af vores børnebogsredaktør.

I slår Kidsmode til i selve appen inde under Profiler. Se vejledningsvideo til hvordan HER!

Klassiske og nye fortællinger for børn

Bøger til børn byder på både nye og klassiske fortællinger.

De helt klassiske børnebøger og -fortællinger har blandt andet kendte fortællinger fra H.C. Andersen om Kejserens nye klæder og Den grimme ælling. Du finder også andre kendte børnebøger – f.eks. Dyrene i Hakkebakkeskoven af Thorbjørn Egner.

Du og dine børn kan også give jer i kast med nyere børnebøger, som Villads fra Valby, Carlsens godnathistorier, eller den humoristiske serie af børnebøger med Sallys far.

Leder du efter den helt rette godnathistorie, eller måske en spændende eventyrlig fortælling, så er der et hav af bøger, du og dit barn kan vælge imellem. 

Lærerige børnebøger

Selvom børnebøger ofte byder på opdigtede historier, eller eventyrlige fortællinger om en anden verden, så er det alligevel lærerige bøger, som dit barn kan få gavn af.

De mange fortællinger, opdigtede historier og begivenheder kan være med til at udvikle børns fantasi. Og så kan børnebøger også være med til at udvikle deres sproglige kompetencer, når de får fortalt historierne. Det kan både udvikle barnets ordforråd, ved at blive introduceret for nye ord, men også for eksempel barnets udtale.

Der er altså både mulighed for at have det sjovt og begive sig ind i et helt andet univers, samtidig med, at dit barn udvikler sig.  
Mangler du inspiration til børnebøger, så dine børn kan fordybe sig i et væld af spændende og lærerige fortællinger? Så har vi samlet en stor digital boghylde med forskellige lydbøger til børn.

Du kan også lade dig inspirere af de gode børnebøger længere oppe på siden. Så er det blot at give dig i kast med en eller flere, og lige den, dit barn har lyst til.