Chapter Kids

Find inspiration til jeres næste læse-, lytte- og højtlæsningsstunder med børnene her på siden.


Nye børnebøger til en skøn efterårsferie

Slå ørerne ud og læn jer tilbage. Her kommer vores bud på herlige nye lytte- og læseoplevelser til både små og store.

Fut Fuuut. Alle de mindstes yndlingsfigur på lyd

Nu er alle de elskede historier om Thomas, Gordon, James, Diesel og alle de andre endelig kommet på lyd. Fortællingerne er indlæst af Henrik Kofoed og der er både historier om farefulde transporter, forsinkelser og fartdrømme. Hver historier Kan lyttes fra ca. 3 år.


Nye smukke billedbøger

Det er mig, der er trolden

En sød fortælling for de mindst om at ville være stor og lille på samme tid. Om en pige der pludselig forvandler sig til en trold på vej til børnehave, og hvad gør man så? Kan en trold godt gå alene i børnehave og hvad sker der, hvis trolden kommer til at æde sine venner? Alene de vanvittigt smukke illustrationer gør denne billedbog til et must read for alle med børn 3+

Mumitroldene til søs

Historien om Mumifar og havet kommer nu i en gendigtet udgave – denne gang krydret med fakta og ordforklaringer omkring naturen og livet til søs. Bag i bogen får børnene nogle tips til, hvad i selv kan gøre for at bevare naturen til vands og til lands. Egnet til højtlæsning fra ca. 5. år.

Havfruer – magiske fakta og fortællinger

Denne smukke gennemillustrerede fagbog forklarer, hvordan havfruerne lever, ser ud og bor, samt fortæller lidt om havmænd, havhekse og meget mere. Forskellige eventyr og myter om havfruer er blandet med fakta, hvilket fungerer rigtig godt sammen med Emil Landgreens smukke illustrationer, der virkelig giver fornemmelsen af havets magi. Kan læses fra 8 år.


Vær den du er. Fortællinger om mod og venskab

Nu kan du lytte til Alle Kajs historier hos Chapter – Kaj der bedst kan lige at stå i baggrunden, og som synes det er helt fint en gang imellem ikke at være den der råber højest. En gang imellem får han alligevel brug for den magiske sten i lommen som han har fået af Pedro – en dejlig varm sten, der hjælper ham til at være modig og stå frem. En varm anbefaling til både børn 5+ og deres forældre – der er mange gode snakke gemt her omkring forskellighed og accept og om at turde at være den, man er.

Andre bøger om at turde være sig selv:

Humor og gakkede antihelte

Nu kan man også lytte til bestsellerfænomenet Wimpy Kid – humor og pinligheder set fra præteenageren Gregs synspunkt. Bøgerne er oplagte især til drenge 9+ der godt kan lide et troværdigt drengeunivers med skæve antihelte der kommer ud for lidt af hvert og hvis ofte uheldsvangre oplevelser indbyder til masser af grin. De første 9 bøger i serien ligger klar i app’en, så der skulle nok være til et par gode lyttestunder.

Andre antihelte:

Spids ører. Brug ferien på at blive klogere

De fleste børn er uendeligt videbegærlige og nysgerrige på at lære. Man kender det fra sit børnehavebarn der kan bruge timevis på at undersøge bænkebiderne i haven, eller de større børn der vil vide ALT om deres yndlingsband, yndlingssport eller noget helt tredje. Heldigvis kan du på Chapter finde Fakta- og kreabøger om ja stort set ALT. Find vores fire Faktabogskategorier i app’en under BØRN.

Børnenes fakta-favoritter hos Chapter lige nu:

Bøger til børn i alle aldre

Hos Chapter har vi bøger til børn i alle aldre. Til de helt små børn er det ofte bøger med dyr, eventyr eller rim og remser, der er populære. Til de lidt ældre børn kan du finde inspiration blandt alt fra eventyrhistorier, sjove og humoristiske hverdagsfortællinger, fantasy, faktabøger og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser, så uanset dit barns alder eller interesse, så har vi helt sikkert en spændende fortælling der passer!

Søg efter din næste børnebog

Boghylden

Hvad skal du læse med dit barn?

Amanda fra Chapter anbefaler Disney klassikere sammen med Bertil.

Chapters børnebogsansvarlige, Amanda, anbefaler en personlig favorit.

Forfatterfokus

Læs portrætter af forfatterne bag nogle af de bedste børne- og ungdomsbøger og find din næste yndlingsforfatter.

Ugens børneserie

Dav Pilkey: Kaptajn Underhyler i farver

Ugens serie er Carlsens gakkede serie om skoledrengene Jimmy og Otto, der ved et sandt mirakel får opfundet verdens hemmeligste superhelt. Faktisk er han så hemmelig, at han ikke selv ved det. Og det er nok meget godt, eftersom der er tale om deres skoleinspektør Hr. Knold iført intet andet end et par underbukser og en rød kappe.

Sammen tager de kampen op mod alt fra dårlig kantinemad til en hær af hvæsende WC’er der truer med at overtage verdensherredømmet. Alt er mere eller mindre langt ude i den her serie – lige som børn kan li det. Perfekt til oplæsning for de 7-10-årige.

Vil du gerne have flere gode læsetips?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Amanda Egebo
Redaktør for Chapters børneunivers
Mor til Bertil på 3 og Wilfred på 7 år

Klassiske og nye fortællinger for børn

Bøger til børn byder på både nye og klassiske fortællinger.

De helt klassiske børnebøger og -fortællinger har blandt andet kendte fortællinger fra H.C. Andersen om Kejserens nye klæder og Den grimme ælling. Du finder også andre kendte børnebøger – f.eks. Dyrene i Hakkebakkeskoven af Thorbjørn Egner.

Du og dine børn kan også give jer i kast med nyere børnebøger, som Villads fra Valby, Carlsens godnathistorier, eller den humoristiske serie af børnebøger med Sallys far.

Leder du efter den helt rette godnathistorie, eller måske en spændende eventyrlig fortælling, så er der et hav af bøger, du og dit barn kan vælge imellem. 

Lærerige børnebøger

Selvom børnebøger ofte byder på opdigtede historier, eller eventyrlige fortællinger om en anden verden, så er det alligevel lærerige bøger, som dit barn kan få gavn af.

De mange fortællinger, opdigtede historier og begivenheder kan være med til at udvikle børns fantasi. Og så kan børnebøger også være med til at udvikle deres sproglige kompetencer, når de får fortalt historierne. Det kan både udvikle barnets ordforråd, ved at blive introduceret for nye ord, men også for eksempel barnets udtale.

Der er altså både mulighed for at have det sjovt og begive sig ind i et helt andet univers, samtidig med, at dit barn udvikler sig.  
Mangler du inspiration til børnebøger, så dine børn kan fordybe sig i et væld af spændende og lærerige fortællinger? Så har vi samlet en stor digital boghylde med forskellige lydbøger til børn.

Du kan også lade dig inspirere af de gode børnebøger længere oppe på siden. Så er det blot at give dig i kast med en eller flere, og lige den, dit barn har lyst til.