Vorherres lille vidne – Susanne Benderfeldt/Trine Lundager (Lydbog)

Susanne Benderfeldt/Trine Lundager

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Hvad sker der med et menneske, der vokser op i en lukket verden med ubestridelige regler for rigtigt og forkert? En verden, hvor Bibelens ord er hævet over menneskelige følelser og forstand, og hvor truslen om Guds grufulde hævn holder alle i en skruestik.

Og hvad sker der med det menneske, når denne verden pludselig slår revner, og det viser sig, at der er noget andet, noget mere på den anden side?

Susanne Benderfeldt ved det alt for godt. Hun er født og opvokset som Jehovas Vidne og var i mange år en trofast og ihærdig forkynder med en ukuelig tro på, at Dommedag var nær, og at kun de rettroende ville overleve i et paradis på jord. Alle andre ville lide en pinefuld død.

Hun blev gift med en trosfælle, og sammen fik de to børn. Men som årene gik, kom tvivlen krybende. Først langsomt og næsten umærkeligt, til sidst så højlydt, at hun ikke kunne ignorere den. Som 40-årig forlod hun Jehovas Vidner og det eneste liv, hun kendte. På den anden side ventede en verden, som på én gang var fremmed, spændende og smuk, men også uendelig ensom. For ikke bare havde hun selv forladt sektens rigide og dog trygge rammer – hendes familie og venner havde også forladt hende.

Vorherres lille vidne er en fortælling om et liv med fundamentalisme, om at lade sig opsluge og om at sige fra. Sammen med journalist Trine Lundager har Susanne Benderfeldt skrevet en medrivende og åbenhjertlig bog, der begynder, da hun er en glad lille pige på 6 år og først slutter godt 40 år senere.