Uropatruljen 2 – Christiania – Frederik Strand/MoxStory Aps (Lydbog)

Frederik Strand/MoxStory Aps

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Uropatruljens folk var bekymrede. Man havde omkring nytåret 1970-71 observeret, at et større antal unge fra blandt andet det nu nedrevne Sofiegården var begyndt at søge over mod Bådsmandsstrædes Kaserne og Ammunitionsarsenal. Allerede i løbet af 60’erne var militæret begyndt at rømme det store område, og mange bygninger lå derfor tomme hen. I april 1971 var militæret endeligt ude af bygningerne. De unge mennesker sivede langsomt ind i området, og Uropatruljens folk var urolige for, at man snart stod overfor et nyt Sofiegården.

Værter: Julie Giese & Frederik Strand
Reporter: Steffen Walton
Tilrettelæggelse, produktion og musik: Frederik Strand og MoxStory

Denne podcast-serie er baseret på Frederik Strands bog “Uropatruljen – Politiets hårde halse”. Her beretter tidligere urobetjente om livet på gaderne, om mødet og omgangen med slumstormere, christianitter, rockere, pushere og narkomaner og prostituerede, bz’ere og autonome.

Frederik Strand er en dansk forfatter og leder af Politimuseet i København. Han er uddannet cand.mag. i filosofi og historie og har en ph.d. i politihistorie. Han står blandt andet bag bøgerne “Uopklaret” og “Efterforskningens anatomi”.