Ukuelig – Laura Hillenbrand (Lydbog)

Laura Hillenbrand

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Ukuelig er en barsk og overvældende beretning, som sætter vores egen tilværelse i perspektiv.

En eftermiddag i maj 1943 styrtede et amerikansk bombefly ned i Stillehavet. I Ukuelig følger vi Laura Hillenbrands fortælling om Louis Zamperinis kamp for overlevelse – først 7 uger på havet, så i et japansk fangehul og siden da han kommer hjem til USA. Det er en fortælling om livsvilje og udholdenhed ude over den menneskelige grænse.

En eftermiddag i maj 1943 styrtede et amerikansk bombefly ned i Stillehavet og forsvandt. Flyets bombeoperatør, Louis Zamperini, fik sig bjærget op på en redningsflåde. Dermed begyndte en af de mest bemærkelsesværdige odysséer under 2. Verdenskrig.

Før krigen var Louis langdistanceløber, og han deltog i OL i Berlin i 1936. Efterfølgende var målet OL i Tokyo i 1940. Det blev som bekendt aldrig til noget, og det blev som krigsfange, at Louis kom til Japan.

Det bedste er egentlig at høre Ukuelig uden nogen forhåndsviden om, hvad der sker efter styrtet, og blot lade sig forføre af Hillenbrands formidable fortælleevne. Dog skal man være forberedt på, at bedst som man tror, at nu kan det ikke blive værre, så bliver det faktisk værre. Men for at give lytteren en smule ro i sjælen skal det siges, at Louis først døde den 3. juli 2014.

Mod, livsvilje og udholdenhed gennemsyrer Louis’ liv, og han er ukuelig på et næsten ubegribeligt plan. Han drives langt ud over alle menneskelige grænser, og alligevel formår han at overleve.

Ukuelig er indspillet som filmen Unbroken med Angelina Jolie som instruktør

Copyright © Laura Hillenbrand, 2010
Published in arrangement with Ulf Töregård Agency AB
Oversat af Ingeborg N. Christensen fra Unbroken

Louis Zamperini, den 2. verdenskrig, krigsfanger, tortur, overlevelse