Sankja – Zakhar Prilepin (Lydbog)

Zakhar Prilepin

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Russisk kultroman fra 2006 Sankja er en roman om oprør, om forræderi, om kærlighed og kynisme, om politisk radikalisering og om en tabt fortid og perspektivløs fremtid.

Sankja er ”Vor tids helt”, medlem af en militant systemkritisk gruppering i nullernes Rusland. Han er besat af retfærdighedsfølelse og forbitrelse, han afskyr den politiske løgn og fortvivles ved tanken om sin mors elendige tilværelse. Hærværk og optøjer i Moskva, smadrede butikker, afbrændte biler, flugt fra sikkerhedspolitiet, mord på en dommer i Riga, politivold og fornedrelse, alt får fatale følger.

Mændene i hans fars generation har drukket sig ihjel. Sankja ser det som et resultat af en forkert udvikling, han vil et andet Rusland, det rigtige Rusland, hvor der er plads til mennesket, det Rusland han husker fra sin barndom, ude på landet hos bedsteforældrene. Rødderne er kappet, nutiden er rådden og kampen for fremtiden kan kun ske med rå midler.

Romanen Sankja spiller på hele registret, og Zakhar Prilepin står med sin erfaring fra arbejdet i politiets specialstyrke og som medlem af en national-bolsjevikisk oppositionsgruppe på begge sider af afspærringen.

Copyright © Zakhar Prilepin
Oversat af Helle Dalgaard

unge, oprør, systemkritik, oppositionsgrupper, Moskva, Rusland, 2000-2009