Red Notice – hvordan jeg blev Putins fjende nr. 1 – Bill Browder (Lydbog)

Bill Browder

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Moskva efter Sovjetunionens fald: Oligarkerne sikrer sig godbidderne. Den amerikanske forretningsmand Bill Browder udnytter det historiske øjeblik og investerer i de nye firmaer, der skyder op overalt.

Men så kommer han på tværs af Putin. Han bliver afpresset, forfulgt og truet – og er pludselig fredløs i et Rusland, hvor kynisme og tyranni hersker.

Browders advokat Sergej Magnitskij bliver fængslet på tyndt grundlag, tortureret og til sidst slået ihjel. Dette bliver startskuddet for en ny ’karriere’ for Browder som stålsat modstander og bekæmper af korruption og magtmisbrug i Rusland.

Om forfatteren

T.S. Bill Browders farfar var leder af det kommunistiske parti i USA i 1930’erne. Efter skolen ville unge Browder så langt væk fra sin familie som muligt og besluttede sig for at blive kapitalist. En drøm, der i den grad gik i opfyldelse. Som grundlægger og CEO for Hermitage Capital Management var Bill Browder en af de første til at opdage mulighederne i det tidligere Østeuropa og i de første år af 2000-tallet en af de største udenlandske investorer i Rusland.