Rastløs – William Boyd (Lydbog)

William Boyd

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Rastløs er en bevægende spionroman, der til dels foregår under Anden Verdenskrig og til dels i 70’ernes London. Samtidig er det et uforglemmeligt portræt af en kvindelig spion. Det er en mesterlig fortælling fuld af spænding, drama, følelser og historie.

Ruth lever et stille og roligt liv som enlig mor og underviser. Men en dag beslutter hendes mor, Sally Gilmartin, at betro hende en hemmelighed.

Moren giver datteren et manuskript, hvor hun fortæller sin livshistorie. Den respektable, ældre enke er ikke den, som Ruth, og alle andre, hidtil har troet.

Hun er født Eva Delectorskaja, er russisk emigrant og blev i 1939 rekrutteret til den hemmelige, britiske efterretningstjeneste. Hun blev hvervet af den mystiske englænder Lucas Romer, som efterfølgende oplærte hende og blev hendes chef – og elsker.

Og Eva viste sig hurtigt at være den fødte spion. Alt dette samt beretninger om hemmelige missioner under krigen afslører Eva for sin datter.

Det er længe siden nu, og efter krigen måtte Eva flygte og har siden levet i evig frygt for at blive fundet. Én gang spion, altid spion, og Eva alias Sally fornemmer, at hun må udføre en sidste opgave for at få fred, en opgave hun ikke kan klare alene: Hun skal bruge Ruths hjælp.

spændende bøger, spioner, kvinder, den 2. verdenskrig, 1930-1939, 1940-1949, 1970-1979