Piratjagt – Camilla Stampe/Laura Marie Sørensen (Lydbog)

Camilla Stampe/Laura Marie Sørensen

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

PIRATJAGT tager lytterne med på en unik, medrivende og veldokumenteret rejse ind i piraternes verden.
Hvert år sejler mere end 28.000 skibe gennem Adenbugten og Det Indiske Ocean. For de fattige mænd langs Somalias kyst er hvert skib som en adgangsbillet til astronomiske løsesummer. De skal blot skaffe et par AK47-maskingeværer, en lang stige og en motorjolle – så er de godt på vej mod millionerne.

Piraterne bliver mere og mere hårdhændede og løsesummerne stadig højere. I februar 2011 blev også en dansk sejlerfamilie med tre børn kapret. Hvorfor går det så galt? Er piraterne lykkejægere, frihedskæmpere eller organiserede kriminelle? Er de i ledtog med islamiske terrorgrupper? Hvor ender løsesummerne? Og hvorfor er det så svært at bekæmpe piraterne og få dem dømt?

Beskyttet af bevæbnede livvagter har journalisterne Laura Marie Sørensen og Camilla Stampe mødt og interviewet piraterne, de prostituerede, khat-sælgerne, bagmændene og piratenkerne i Somalia. De har været på piratjagt med det danske krigsskib Esbern Snare og fulgt de danske marinesoldater på tæt hold. De har mødt tidligere gidsler, politikere, forskere, skibsredere, militærfolk og mange andre for at trænge helt ind bag myterne om piraterne.

”Piratjagt”er indlæst som lydbog af Lars Thiesgaard

i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget