Operation Isbjørn – Eirik Wekre (Lydbog)

Eirik Wekre

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

En bølge af tragiske familiedrab ryster Norge, og politiet har ikke flere ressourcer. Hege Tønnesen, der er på orlov fra Politiets Sikkerhedstjeneste, får modvilligt ansvaret for efterforskningen af en ny tragedie: I Rendalen er en mor og datter blevet henrettet, og huset de boede i er brændt ned. Den mistænkte familiefar, en soldat i Jægerkorpset, er forsvundet. Under den intense jagt på den mistænkte går det op for Hege, at nogen saboterer hendes arbejde, og at det drejer sig om en sag i en helt anden størrelses­orden end familiedrab. Indsigten bringer hende til Svalbard og en voldsom og iskold kamp på liv og død.

Operation isbjørn er anden, selvstændige bog i en trilogi med Hege Tønnesen. Også bind et og tre, “Operation Snehvide” og Operation Høje nord”, er thrillere om storstilede anslag mod Norges sikkerhed.

“En perspektivrig politisk thriller, hvis dybeste anliggende er politiets og militærets ændrede rolle og status i en globaliseret verden”. (Jyllandsposten)

“Ny norsk top-thriller … Wekre rammer på sin vis samme toneart som Jan Guillou i sidstnævntes bedste Hamilton-bøger.” (Information)

“Gedigen, velskrevet og bleskiftfri norsk krimi om familiedrama.” (Litteratursiden.dk)

“Det er lige så sikkert som amen i (Nidarosdom) kirken, at den 44-årige norske officer og økonom Eirik Wekre er ferm til at skrue en handlingsmættet krimi sammen.” (Fyens Stiftstidende)

Copyright © Gyldendal Norsk Forlag AS 2009
Oversat af Ilse M. Haugaard fra Operasjon isbjørn

spændende bøger, jægersoldater, stormagtspolitik, international politik, Norge, Svalbard, Rusland, 2000-2009