Ondskabens borg – Ove Vith (Lydbog)

Ove Vith

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Hvis der er noget, Jonas’ far er god til, er det at finde på spændende rejser til nye og ukendte destinationer. Denne gang har han slæbt Jonas og hans mor med til Rumænien. Men rejsen byder på en overraskelse, som den trettenårige Jonas ikke havde drømt om. I det bjergrige Transsylvanien modtager han på et kloster en lille bog med et brev og en flaske. Blot et par dråber af flaskens indhold vil bringe ham tilbage i tiden til Landet bag Bjergene, hvor den onde fyrst Throk er ved at tage magten over landet. Fyrsten skal bare lige have slået kronprins Tharuk ihjel. I brevet beder en ukendt ven fra et ukendt land i en anden tid Jonas om hjælp.

Hvis altså han tør rejse tilbage i tiden og prøve at forhindre fyrst Throk i at gennemføre sine ondskabsfulde planer.

Uddrag af bogen

Kære Jonas, jeg beder dig på vort lands vegne, for Guds skyld, tage dette brev alvorligt. Hvis du bladrer nogle sider frem, vil du konstatere, at der er skåret et hul i siderne, så en lille flaske har kunnet lægges ind.

Drikker du nogle dråber fra flasken, vil du blive bragt tilbage i tiden!

Smid den endelig ikke væk, for den er samtidig din vej tilbage til din egen tid, når og hvis du har hjulpet os. Vor gamle, kloge vismand Sofiakar er sikker på, at du får vort budskab. Jeg er selv i tvivl, og alligevel håber jeg, at vi en dag vil mødes.

Din ven fra fortiden.
Tharam

Om forfatteren

Ove Vith har i sit forfatterskab tidligere skrevet flere bøger og skuespil for børn og unge. Som pensioneret folkeskolelærer har han altid været optaget af, at børn lærer meget gennem fascinationen af historier og teater. Ove Viths historier bevæger sig meget i både den historiske og fantasifulde verden.