Kun en spillemand – H. C. Andersen (Lydbog)

H. C. Andersen

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Christian bliver født i et fattigt miljø, hvor man må arbejde hårdt for føden. Selvom ingen støtter ham, da han beslutter sig for at dyrke sit musikalske talent, forsøger han sig som spillemand i den store verden.

Der er dog en del af Christians barndom, som han ikke kan slippe. Han er aldrig holdt op med at være forelsket i sin barndomsveninde Naomi, hvis liv udvikler sig helt anderledes end hans. Hun er en smuk jødisk pige, der bliver optaget i de fine adelige kredse og stiger så langt op i graderne, at hun og Christian nærmest lige så godt kunne leve på forskellige planeter. Trods rigdom og anerkendelse er Naomi – ligesom den evigt frie og ludfattige Christian – ikke tilfreds med tilværelsen.

Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.