I Danmark 1945-2018 – Drømme og virkelighed – Sven Ove Gade (Lydbog)

Sven Ove Gade

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

I en række essays tager Sven Ove Gade læseren med på en guidede tur i den danske efterkrigshistorie. Det vil sige, det starter i barndomshjemmet i Fredericia, i en gård midt i byen, hvor besættelsen og samarbejdspolitikken bliver det kritiske omdrejningspunkt. Gadehævder, at det manglende retsopgør med politikerne, der havde ansvaret for samarbejdspolitikken, så at sige er blevet et ar på folkesjælen, og at det har præget alle vigtige beslutninger siden: Den haltende tilslutning til NATO, det manipulerede medlemskab af EF og siden EU, den ukritiske accept af velfærdsstaten med den ukontrollerede vækst i de offentlige ydelser og sidst men ikke mindst: den multikulturelle ophævelse af Danmark som en egentlig nationalstat.

Hvem var det egentlig, der besluttede, hvad der skete?

Sven Ove Gade giver i bogen en karakteristik af et mere og mere retningsløst samfund, præget af et demokratisk og nationalt forfald.

Sven Ove Gade var chefredaktør for Ekstra Bladet 1976-2000. Han har bl.a. udgivet biografier om Victor Andreasen og Henrik Cavling samt om modstandsmændene Frode Jakobsen, Flemming Juncker, Jens Toldstrup og Flemming B. Muus. Foruden en række debatbøger.