Hvorfor bliver man seriemorder? – En gerningsmandsprofil – Emma Severinsen/Florence Mclean (Lydbog)

Emma Severinsen/Florence Mclean

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

En gerningsmand begår sit første mord i 1987, og de følgende årtier slår han til med jævne mellemrum. I denne podcast laver psykolog og criminal profiler, Florence McLean, en gerningsmandsprofil af gerningsmanden ud fra fem forbrydelser.

Når man begår en forbrydelse, vil man altid efterlade spor. Når man begår flere forbrydelser, vil man altid efterlade et mønster. Og netop mønsteret er vigtigt, når psykolog og criminal profiler, Florence McLean, laver gerningsmandsprofiler på nogle af verdens mest farligere seriemordere.

I denne podcast-serie skitserer Florence McLean en gerningsmandsprofil på tre forskellige kendte seriemorder, og fortæller om nogle af de ting, der går igen hos mange seriemordere.

Siden slutningen af 90’erne har Florence McLean beskæftiget sig med at forstå nogle er verdens farligste mennesker og i 2021 udgav hun bogen Seriemorder – Mennesket bag monsteret, der gennemgår hendes arbejde med at udvikle en metode, der kan forebygge, at nogle mennesker, der har samme profil som serieforbrydere, bliver serieforbrydere.

Florence McLean, uddannet psykolog fra Aarhus Universitet og Criminal Profiler fra The Forensic Criminology Institut i USA.

Emma Severinsen, journalist.