Hvem er kat – hvem er mus. En Patricia Highsmith krimi. – Patricia Highsmith (Lydbog)

Patricia Highsmith

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Den midaldrende amerikanske forfatter Sidney Bartleby er sammen med sin unge engelske kone Alicia strandet i en landsby i Suffolk i et mere eller mindre kærlighedsløst ægteskab. Alicia er meget væk, og i hendes fravær begynder Sidney – for at få inspiration til sine krimier – at fantasere og skrive om det perfekte mord, hvor han myrder Alicia og skjuler liget. I Sidneys øjne er der kun tale om en uskyldig leg, men da Alicia ikke vender tilbage får hele affæren pludselig et ubehageligt virkeligt præg. I takt med at venner og familie bliver stadigt mere nervøse, og at politiet underrettes, bliver det klart, at spørgsmålet er, hvem der leger med hvem?

PATRICIA HIGHSMITH (1921 – 1995). Amerikansk forfatter der med sine dybdegående psykologiske portrætter samt unikke flair for at opbygge spænding spiller en markant rolle i kriminalromanens udvikling.
PATRICIA HIGHSMITH blev født i Texas, men flyttede i 1960’erne til Europa, hvor hun boede indtil sin død. Hendes romaner kan læses dels som en kritik af amerikansk mentalitet og samfund, dels som bredere
eksistentialistiske vidnesbyrd med særligt blik for det kontrastfyldte i den menneskelige natur, og helt enkelt som fundamentalt spændende kriminalromaner.