Hotel Intetsteds – Ivana Bodrozic (Lydbog)

Ivana Bodrozic

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Hotel intetsteds er en roman om krig, om flugt og tilværelsen som flygtning set gennem en ung piges øjne, fuld af humor og lethed, uden falsk sentimentalitet.

Hun er ni år gammel den sommer og skal for første gang rejse alene ud til havet uden sine forældre. Men ferien bliver i stedet begyndelsen på en endeløs flugt. Krigen er brudt ud, hendes hjemby Vukovar er belejret af serbiske enheder, og hendes far, som blev tilbage for at forsvare byen, forsvinder sporløst.

Hun er stadig en stor pige på vej mod puberteten, der med ét står uden et anker i tilværelsen. På flugt med sin mor og bror – og uden far. Ingen ved, hvad der er blevet af ham. Er han dræbt? Lever han? Det bliver et liv i evig transit mellem midlertidige indkvarteringer og modvillige familiemedlemmer.

En form for stabilitet får den lille familie først, da de bliver indkvarteret i en gammel kadreskole, som nu er blevet til en flygtningelejr. Her i det triste Hotel Intetsteds bor hun de efterfølgende seks år med sin mor og sin bror på et lille værelse. Her kan de og stribe andre familier forsøge at indrette sig på næsten ingen plads. Alle de fordrevne har deres eget lille traume, men de lærer at leve med hinanden.

Om Forfatteren Ivana Bodrožić,

f. 1982 i Vukovar, er kroatisk forfatter. Bogen er hendes debut som romanforfatter og har modtaget flere litterære priser.

Hotel intetsteds er indlæst som lydbog af Liselotte Krogager

i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio