Fisk uden cykel – Barbara Gram (Lydbog)

Barbara Gram

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Rødstrømpebevægelsens muntre slagord, “En kvinde uden mand er som en fisk uden cykel”, var et ganske præcist udtryk for den frihed, kvinder fik tilkæmpet sig i 70’erne. Men hvad gik forud for det?
Hvordan var det at vokse op som kvinde i 40’erne, 50’erne og 60’erne?

Det fortæller Barbara Gram ærligt og underholdende om i Fisk uden cykel. Bogen er hendes personlige historie om opvæksten i et borgerligt hjem, om hendes ringe tro på sig selv, om hendes journalistliv, bl.a. på ALT for damerne i bladets rødstrømpetid, og om hendes held eller mangel på samme i kærlighedslivet – som fx da hun besluttede sig for at holde bryllup med fest, gaver og gæster. Bare uden brudgom. Om dengang hun fik en illegal abort, om at være enlig mor og meget mere.

Fisk uden cykel er ikke bare en enkelt kvindes historie. Bogen er et tidsdokument – et stykke kvindehistorie fra over et halvt århundrede, fortalt af en, der oplevede det hele på egen krop.

Barbara Gram (f. 1945), er journalist, tidligere ansat ved bl.a. Alt for damerne, Søndags-B.T. (nu Søndag, hvor hun stadig skriver klummer), Røde Kors og DR.

Barbara Gram, journalister, kvinder, 1960-1969, 1970-1979, 1980-1989