Family – Peter Bogason (Lydbog)

Peter Bogason

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Det er med et stort overblik, den nu tidligere professor i statsforvaltning i Roskilde og i USA, Peter Bogason skildrer ikke blot en familie og dens 4 medlemmer, men også samfundet og dets udvikling gennem de sidste 25 år. Det er en post-moderne fortælling. Romanen skildrer med stort klarsyn familiens fire medlemmer fra Murens fald i 1989 til finanskrisen i 2007, og hvordan livet gradvist har forandret sig. Romanen består af 5 fem nedslag i tid: 5 dramatiske begivenheder, som enhver kan huske og forholde sig til: Murens fald, 1989-90, Dianas død, 1996, World Trade Center, 2001, Tsunamien, 2004-05 og finanskrisen, 2007-08.

Ved hver af disse milepæle er der mindst én af hovedpersonerne, der berøres direkte: Bjørn, født omkring 1950, er universitetslærer og socialdemokrat. Han tager livet og mulighederne (kvinderne), som de byder sig, mener ikke noget ondt med sine fejltrin, men må betale prisen. Cecilie, hans kone, et par år yngre, er journalist og redaktør af en damebrevkasse. I starten solidarisk med sine omgivelser, men efterhånden mere og mere irriteret over det evige brok fra de ”svage”, hun får næse for internettets forskellige facetter og starter en kommerciel modeblog. Line, datteren, født 1975, en lidt usikker pige, der søger at knytte sig til de mere avancerede musikmiljøer i København. Forsøger at leve på kanten af samfundsmoralen, starter et succesrigt musiksted på Nørrebro. Bliver af sin bror presset til at deltage i ”Paradise Hotel”, det går helt galt for hende. Mads, sønnen, født i 1977, er lidt af en ballademager, kører sit eget individuelle ræs, uanset omkostningerne. Det går ud over pigerne, som han charmerer. Han er i New York 11. september og møder der Blanca, IT-studerende, som han danner par med under dramatiske omstændigheder og med konsekvenser, som skaber et alvorligt brud, som det tager år at reparere på

Family er en udviklings- eller en skabelonroman, der fortæller samfundets og fire menneskers historie. Det handler om absolut tilpasning og samtidig om en ligeså absolut frigørelse.

1980-1989, 1990-1999, 2000-2009, familien, samfundsskildringer, skilsmisse, utroskab, frigørelse, udvikling