Fabergés hemmelighed – Nicole W. Fox (Lydbog)

Nicole W. Fox

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Fabergés hemmelighed er den første i serien af debutantforfatteren Nicole W. Fox. Selvom udgangspunktet er den amerikanske vestkyst, inviterer bogens hovedperson Alex Nash ikke blot indenfor på politistationen med den smukke udsigt til Golden Gate Bridge. Ej heller kun i det privatliv, hvor ekskonen har forladt ham for en rigere model og de to børn sat ham på hverdagslivets prøver som singlefar.

Man kan sagtens vænne sig til Alex Nash. Den sympatiske, lettere godmodige men også lynskarpe forstadsstrømer fra Willow Bay ved San Francisco har i hvert fald tænkt sig at blive hængende i en stribe bøger endnu.

Ved Alex Nashs ufrivillige mellemkomst drages læseren ind i en hæsblæsende og verdensomspændende rejse. I både fysisk og historisk forstand.
Hverken politistation, hverdag eller Alex Nash bliver helt de samme igen efter et opkald fra den danske ambassade i San Francisco.
.
.
Alex Nash har arvet en kunstgenstand fra en fjern slægtning, som han ikke kendte eksistensen af. I hovedpersonens opfattelse tager det sig umiddelbart ud som et påskeæg. Det er det ikke. Æggets oprindelse bringer læseren tilbage til det tidlige 1900-tals St. Petersborg og den verdensberømte juveler, Carl Fabergé. Én af hans mest formfuldendte frembringelser bliver omdrejningspunktet for den parallelle fortælling, der dækker over en dyb hemmelighed. Og giver i fiktionens indpakning et nyt indblik i Rasputin, Tsaren og Lenins Rusland, i Hitlers rige og i efterkrigstidens Danmark. Hvorfor dukker ægget så mange år efter da op i San Francisco? Er det i det hele taget originalen? Og hvad måtte forbinde en ærkeamerikansk politimand i skikkelse af Alex Nash til det kunst- og verdenshistoriske tilbageblik? Det vil være synd og skam at afsløre her…

1900-1999, 2010-2019, Californien, USA, spændende bøger, den russiske revolution