Et brev fra en kvinde – Franz Werfel (Lydbog)

Franz Werfel

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Franz Werfels ”Et brev fra en kvinde” foregår i Wien i 1936. Den rige østrigske embedsmand Leonidas er netop fyldt 50 år, og blandt de forsinkede lykønskningstelegrammer er et brev skrevet med en lyseblå håndskrift.

Leonidas er søn af en ludfattig latinlærer, men gift med den stenrige, smukke Amelie avancerer han hurtigt til topembedsmand i kulturministeriet. Ægteskabet er barnløst, Amelie passer sin jalousi, sine slankekure og sine frisørbesøg, mens Leonidas nyder sit luksusliv og glæder sig over sit ungdommelige udseende – og et sidespring for 18 år siden.

Brevet er Vera Wormser, datter af en velhavende jødisk familie i Wien. Under Amelies bortrejse for 18 år siden indledte han et forhold til Vera. I det brev, han modtager beder Vera ham om at hjælpe en 17-årig dreng af jødisk afstamning. Han bor i Tyskland og har brug for et eksil. Leonidas tror straks, det drejer sig om deres fælles søn, men afslår dog at hjælpe drengen, da det viser sig, at det ikke er hans søn.
Brevet sætter noget i gang hos Leonidas – kan genoptage sin kedsommelige, men trygge tilværelse i den voksende nazisme som truer fra nabolandet.

”Et brev fra en kvinde”er indlæst af Torben Sekov
i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio