Dykkeren – Siegfried Lenz (Lydbog)

Siegfried Lenz

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Dykkeren foregår i Hamburg havn i begyndelsen af 1950’erne. Vi er blandt lykkejægere eller rettere sagt blandt dykkere, der arbejder på at bjærge alt af værdi fra sunkne krigsskibe.

Den hærgede, men dygtige enkemand Hinrichs er en af dem, men han har svært ved at finde arbejde på grund af sin høje alder, da jobbet er dødsens farligt pga. risikoen for åndenød under den tunge kobberhjelmen.

Men Hinrichs har to børn at forsørge, lille Timm og Lena, der er 18 år og gravid, så Hinrichs forfalsker sine papirer og kommer til at fremstå væsentlig yngre. Lenas kæreste, Manfred, har stået i dykkerlære hos Hinrichs, og han klarer sig igennem ved at stjæle fra vragene ved nattetide.

Siegfried Lenz føler med ”den lille mand” og hans nærmeste overfor samfundet, der ensidigt satser på ungdom, Wirtschaftswunder og materielle fremskridt.

Dykkeren er måske Siegfried Lenz’ mest overbevisende værk og det er dejligt at den nu også er udkommet på dansk og som lydbog. Dykkeren kunne passende stå som hans litterære eftermæle.

”Dykkeren” er indlæst af Henrik Hartvig Jørgensen

i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio