Den erotiske hamster – Thit Jensen (Lydbog)

Thit Jensen

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Et vaskeægte trekantsdrama udspiller sig i denne klassiker af en roman, som vender vrangen ud på det tilsyneladende lykkelige ægteskab mellem Dina og Johan. Da Dinas bedste veninde Susanne viser sig at være ude efter Johan, kan han ikke stå imod hendes erotiske tiltrækning. Johan falder i kløerne på veninden og starter en dobbelttilværelse med et spind af løgne og bedrag. Dina står til gengæld rystet i sin grundvold og sit godmodige sind tilbage og må håndtere sit tidligere så lykkelige ægteskabs forfald.

Ligesom den tidligere roman Familien Storm læses Den erotiske hamster ofte som en nøgleroman, der mest af alt beskriver Thit Jensens eget forhold til ægtemanden Gustav Fenger, som hun blev skilt fra i 1918. Romanen er Thit Jensens spydige afregning med eks-manden. Den er skrevet med en uforlignelig kraft i ordene, som drypper af forsmåelse og foragt, og så er den et ærligt billede af kærlighedens bagside.

“Den erotiske Hamster er en harmdirrende afregning med Thit Jensens ægtemand og hendes veninde, men er på samme gang et tidsbillede – et billede på kvindens konfliktfyldte stilling” – Louise Østerby Mikkelsen, litteratursiden.dk

“Som erotisk tableau er romanen en hel lille genistreg” – Connie Bork, Politiken

Thit Jensen (1876-1957) var en af Danmarks vigtigste kvindelige forfattere i det 20. århundrede. Det omfattende forfatterskab breder sig især over historiske og samtidsromaner, men udover de mange populære værker huskes Thit Jensen i dag også for sin rolle som engageret kvindesagsforkæmper.