Danfoss – Lene Shannon (Lydbog)

Lene Shannon

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

”Danfoss – Fra hønsehus til hele verden” er en historie om forvandling. Det er en utraditionel, spændende og levende fortælling, hvor udviklingen fra før Anden Verdenskrig til i dag spejles i et lille lokalsamfund og en stor virksomhed.

Vi hører om Mads Clausen, og hvordan han opbyggede Danmarks største industrikoncern fra den spæde start i 1933 til i dag med flere end 20.000 ansatte globalt. Om lokal identitet, engagement, vækst og succes trods fattige kår, verdenskrig og en placering langt fra de store byer.

Men det er i lige så høj grad historien om de mange ansatte, hvis liv er afhængige af, at det går godt for Danfoss. I bogen følger vi otte medarbejdere og deres familier i medgang og modgang – en rigtig Danmarks-krønike befolket med mennesker fra alle samfundslag, hvis liv og skæbner vi lever med i.

Mød Annelise fra varemodtagelsen; Carl, der blev træt af landbruget og stemplede ind på fabrikken; brødrene Hans Jørgen og Gunnar, der begge er maskinarbejdere og værktøjsmagere; Tage fra bogholderiet; københavneren og smeden Henning, der blev fællestillidsmand; Karen på kontoret; Preben i Service Shoppen og værktøjsmageren Walter fra Schweiz, der skabte sig et liv i det sønderjyske.

Mens Danfoss vokser og livet leves, forvandles Als, Sønderjylland og resten af Danmark fra et fattigt landbrugssamfund til nutidens globaliserede velfærds- og vidensamfund.