Da gud var en kanin – Sarah Winman (Lydbog)

Sarah Winman

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

Den engelske skuespiller Sarah Winman har med Da gud var en kanin begået en næsten urimelig vidunderlig romandebut.

Vi møder første gang bogens fortæller og hovedperson Elly i hendes barndom i 1960‘erne. Gennem en uimodståelig ærlig, troværdig og morsom fortællerstemme følger vi hendes opvækst og alt for tidlige tab af uskyldighed, hendes ubrydelige forhold til sin bror Joe og til hendes besynderlige bedste veninde Jenny Penny. Og ikke mindst til hendes talende kæledyr – kaninen gud.

Hun portrætterer en både alvorlig og lyksalig barndom, først i det meget engelske Essex og siden i det idylliske Cornwall, hvor hendes forældre pludselig beslutter sig for at flytte hen og starte et bed & breakfast. Vi møder hendes utraditionelle, men elskelige familie og alle de eksentriske, men absolut strålende karakterer, der bliver en del af familiens tilværelse, og alle får de indflydelse på Ellys ikke uproblematiske voksenliv. Særligt trækker de tragiske begivenheder omkring 9/11 i New York Ellys liv i en uventet og dyster retning.

Med intelligens og humor, med sine vidunderligt varme karakterer og med sine universelle temaer om menneskelige relationer, om at gøre sig fri af fortidens spøgelser og om at finde sin identitet, er Da gud var en kanin en sand hyldest til venskab og kærlighed.

Denne roman en både alvorlig, inderlig, dybt humoristisk og vanvittig varm læseoplevelse, som vil følge læseren længe efter sidste kapitel.