At være voksen med autisme – Asger Røjle Christensen (Lydbog)

Asger Røjle Christensen

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

“At være voksen med autisme” giver som den første bog i Danmark et indblik i de udfordringer, mange med autisme bokser med, når det gælder alt fra uddannelse over parforhold, børn og arbejde til livet som pensionist.
Hvordan er det at leve et liv som voksen med de mange forskellige udfordringer, det kan medføre at have autisme?
Det giver denne bog et nuanceret billede af ved at give en lang række voksne med autisme en stemme selv. Det sker gennem små interviews og beretninger fra hverdagen. De interviewede har meget forskellige baggrunde og forskellige udfordringer.
Samtidig formidler bogen den nyeste viden om de mange aspekter af livet som voksen med autisme, fra ungdomsårene over livet som forælder og erhvervsaktiv til livet som pensionist.

Op mod 2,8 pct. af befolkningen har autisme, og for de fleste af dem er det en stor udfordring at forstå andre menneskers sociale samspil og deltage i det, at kommunikere med andre og at sætte sig ind i andre menneskers situationer og forestille sig, hvad de tænker.
Det kan de slå sig gevaldigt på.
I ”At være voksen med autisme” sætter de berørte ord på, hvordan de takler hverdagens mange udfordringer i forbindelse med uddannelse, job, parforhold, at få børn, at leve i en beskyttet bolig, at blive gammel og så videre.

Der findes efterhånden en hel del litteratur om børn og unge med autisme, der rummer viden, gode råd og anvisninger. Men der findes kun få og spredte informationer om, hvordan det er at leve med autisme, når man er blevet voksen eller gammel. Det råder ‘At være voksen med autisme’ bod på.

“En uhyre kvalificeret og sympatisk introduktion til, hvordan autisme hos voksne forstås af eksperterne og kan opleves af pårørende og især patienterne selv. Det er et fint og påtrængende stykke arbejde, som Asger Røjle Christensen har udført på vegne af menneskers ve og vel, som alt for længe har været forsømt af fællesskabet”
(Anmeldelse på sundhedsforum.dk)