Åndernes rige – Richard Russo (Lydbog)

Richard Russo

Find den nu på Chapter.
Det er gratis de første 30 dage.

Prøv os gratis i 30 dage

William Henry Devereaux Jr. er professor og modvillig bestyrer af engelskinstituttet, ved et mindre universitet i Pennsylvania. Hans modvillighed skyldes, dels hans karakter – han er den fødte anarkist – dels den kendsgerning, at hans kolleger på instituttet stort set alle er i krig med hinanden og også med ham.

I løbet af en enkelt uge går Devereaux’ tilværelse amok: Han får sin næse skamferet af en vred kollega, han forestiller sig, at hans kone har en affære med dekanen, en yngre kollega forsøger at forføre ham med en fersken, og han truer på tv med at henrette en af universitetsparkens gæs dag-ligt, indtil ledelsen giver ham et acceptabelt budget. Alt dette mens han prøver at forlige sig med sin skørtejagende og fraværende far, sin datters pludselige trang til skilsmisse og det foruroligende svigt af nogle vitale kropsfunktioner.

‘Åndernes rige’ er altså kort sagt en rigtig Russo-roman, befolket af levende og troværdige personer, der er skildret med stor indfølelse og varme. Og først og sidst er ‘Åndernes rige’ forrygende morsom.

Richard Russo fik Pulitzerprisen for Empire Falls, som udkom på dansk i 2010.

”Russo er en af de bedste nutidige romanforfattere.” The New York Times Book Review

“Russo skriver med en varm, dirrende medmenneskelighed … en betagende blanding af skarpt vid, drama og komedie.” The Washington Post

Copyright © 1997 by Richard Russo
Oversat af Søren K. Barsøe fra Straight Man

universiteter, mænd, humor, provinsen, USA