Ida og Axel trilogien

Hans Otto Jørgensen

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Bogen er en samlet, revideret udgave af tre tidligere udgivelser:

Helt og heltinde (2001)
Den fotograferede dreng (2002)
Med plads til hundrede køer (2006)

Til sammen giver de tre romaner en skævt, gribende og meget specielt fortalt Danmarkshistorie – eller landbodanmarkshistorie fra 30’erne til ind i 80’erne. De to hovedpersoner er Ida og hendes uægte barn Axel og deres liv med Idas ægtemand Einar og den familie de kommer ind i, lever i og overlever. Ida får den indremissionske og generte Einar og bliver gårdmandskone, mens Axel humper sig igennem og bliver forfatter.

Helt og heltinde handler om Idas barndom på landet med sin daglejerfar, førægteskalige forhold til Dr. Ernst, en stærkt dubiøs figur i København, der gør hende hende gravid med Axel, og endelig hendes møde med Einar, gårdmandssønnen.

Den fotograferede dreng handler om dels Idas problemer i ægteskabet med den indsnævrede Einar og Axels isolation i familien.

Med plads til hundrede køer handler om Axel og hans halvbror Rune og deres forskellige skæbner – Rune overtager gården, Axel bliver kunstner, men ingen af dem bliver lykkelige.

Tilsammen fortællerdetre binden lang historie omdet hårde fysiske liv, det indsnævrede landbomiljø, hvor drømme og begær får underlige udtryk, men hvor der også findes øer af varme og humor.