Værelse nr. 13

Edgar Wallace

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

I mange år har en forbryderbande haft succes med at trykke falske pengesedler, som er så dygtigt lavet, at det næsten ikke er til at skelne dem fra de ægte. Politiet mener, de ved, hvem hjernen bag falskmøntneriet er, men de kan ikke bevise noget.

Da den øjensynligt harmløse embedsmand Reeder tilfældigvis kommer på sporet af sagen, kommer der endelig skub i den. Han viser sig nemlig at være mindst lige så skarp til at opklare forbrydelser, som politiet er.

Den engelske forfatter Edgar Wallace (1875-1932) levede et dramatisk og omflakkende liv. Som soldat i Boerkrigen blev Edgar Wallace ved et tilfælde korrespondent for Reuters og Daily Mail og begyndte samtidig at skrive digte og noveller. Edgar Wallaces første bestseller var en føljeton om de overgreb, han selv bevidnede, den belgiske kong Leopold lod gennemføre over for de indfødte i Congo. Siden er det blevet til dusinvis af udgivelser, der har gjort Edgar Wallaces navn til synonym med spændende romaner, der gemmer på langt mere, end man forventer af den klassiske føljeton.