Noveller og fragmenter

Ernesto Dalgas

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“En kandidat var blevet træt af masker og ord. Han havde fået nok af damepræk og venneråd, og han længtes efter ensomhed.
Berlingske Morgenblad bragte i nogle dage følgende avertissement:

’Ensomhed søges.
En teologisk kandidat ønsker ophold hos en udannet familie i en afsides egn, hvor han ikke bliver betragtet som medlem af familien. Billet mrkt. “Utopi”.’”

“Noveller og fragmenter” indeholder både afsluttede fortællinger og uddrag af den store danske forfatter Ernesto Dalgas’ værker. Hans karakteristiske eftertænksomhed og tiltagende livstræthed skinner igennem overalt og præsenterer læseren for Ernesto Dalgas’ sindstilstand og verdensbillede.

Den danske forfatter og filosof Ernesto Dalgas (1871-1899) er mest kendt for sine filosofiske romaner “Dommedagens bog” og “Lidelsens vej”. Han debuterede i 1896 med “Geografiske digte”, men mange af hans senere værker udkom først efter hans død. Efterskriftet til hans sidste roman, “Kundskabens bog”, er ikke blot et litterært testamente, men også et egentligt selvmordsbrev. Han skød sig selv, da han havde lagt sidste hånd på den.