Hvad er meningen!? Et kontant svar om EU

Drude Dahlerup

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Den udbredte EU-skepsis i Danmark behandles i medierne ofte blot som et uartikuleret brøl fra folkedybet. Med denne lille bog vil jeg fortælle, hvad der egentlig ligger til grund for modstanden mod EU-projektet. Hvad er meningen med mit nej til Unionen?”

I “Hvad er meningen!? Et kontant svar om EU” giver en af Danmarks mest prominente EU-modstandere en redegørelse for, hvad det er, hun er imod ved Unionen. Med saglige og klare argumenter tager hun til genmæle over for de mange EU-positive politikere og meningsdannere, der lægger ord i munden på EU-skeptikere i stedet for at lytte til, hvad der egentlig bliver sagt. Bogen udkom første gang i 1998 og giver et spændende indblik i debatten om EU, som den så ud i slutningen af 1990’erne.

Drude Dahlerup (f. 1945) er dansk kvinde- og samfundsforsker og professor i statskundskab tilknyttet Stockholm Universitet og RUC. I 1970 var hun med til at starte Rødstrømpebevægelsen i Danmark som en del af den nye internationale kvindebevægelse og har lige siden kæmpet for kvinders rettigheder i både Danmark og i udlandet.
I 1990’erne markerede Drude Dahlerup sig i kampen mod EU og var i 1992 med til at stifte JuniBevægelsen, som blev en af de ledende EU-kritiske bevægelser.

Drude Dahlerup var med til at udvikle den nye kvindeforskning, i dag kønsforskning, i Danmark, i Norden og internationalt, og hun har været leder af Center for kvinde- og kønsstudier ved Aarhus Universitet samt medlem af bestyrelsen for KVINFO.