Puk har en nyhed

Lisbeth Werner

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Puk sidder på den lille bro og nyder stilheden ved søen, mens hun tænker på sidste time, der slet ikke gik efter hendes hoved. Den unge frøken Holm, som ellers er en af Puks yndlingslærere på kostskolen, kom til at give Hugo eftersidning, selvom han slet ikke havde fortjent det. Bagefter havde resten af klassen givet hende den kolde skulder.

Da Puk er kommet på en måde at gøre frøken Holm glad igen, ser hun hende tilfældigvis komme gående langs søen med en ældre herre og en lille hund. Da hunden løber ud i vandet efter den pind, frøken Holm har kastet til den, sidder den pludselig fast og gisper efter vejret. Puk forstår, at hun må komme til hjælp for at redde den lille hund. Det er en smal sag for en stærk svømmer som Puk, men kan hun også redde frøken Holm fra de andre elevers vrede?

Puk-bøgerne følger den lidt forkælede københavnerpige Bente Winter, der bliver sendt på Egeborg Kostskole, fordi hendes far skal flytte til udlandet med sit arbejde. På kostskolen får Bente kælenavnet Puk, og hun kommer ud for lidt af hvert. Der er 57 bøger i Puk-serien, som er Danmarks mest populære serie af pigebøger.

Navnet Lisbeth Werner dækker over de danske forfattere Knud Meister (1913-1989) og Carlo Andersen (1905-1970). De to forfattere står bag Jan-bøgerne, som hovedsageligt er skrevet til drenge, og har sidenhen gået sammen om at skrive Puk-bøgerne, der hurtigt blev den mest populære serie af pigebøger i Danmark.