Violinens historie

Claes Johansen

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Man siger, at violinen kom fra de arabiske lande, og den kom til Europa, da europæerne førte krig med araberne. Altså korstogene. De førte krig mod araberne, men endte med at spille på arabernes instrumenter.”

Det er en af de første historier, den jødiske dreng Leon kan huske at have hørt under sin barndom i en lille rumænsk landsby. Da hans familie går til i en koncentrationslejr under Anden Verdenskrig, sværger Leon hævn over lejrens kommandant. I sin søgen efter hævn og en mening med tilværelsen bevæger Leon sig fra Rumænien til Palæstina, ind i Fremmedlegionen og til Indokina, hvor en ny krig hærger.

“Violinens historie” er en smuk og indsigtsfuld skildring af en ung mands oplevelse af nogle af de mørkeste kapitler i det tyvende århundredes historie og den udvikling, der sideløbende foregår inde i ham selv.

Den danske forfatter Claes Johansen (f. 1957) debuterede i 1986 med “Frygtelige Vera og andre noveller”. Sidenhen er det blevet til et væld af bøger, der strækker sig over genrer som børnebøger, historiske romaner, noveller, voksenbøger og romaner.