En mor

Olga Eggers

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Olga Eggers’ roman “En mor” fortæller historien om en kvinde, der ved, hvad det vil sige at miste. Da hun som ganske ung mistede sin store kærlighed, lærte hun at leve et liv i stille ensomhed og uden håb for fremtiden. Da hun midt i tyverne møder den lille, moderløse dreng Ole, som fra første sekund knytter sig til hende, gifter hun sig med hans far bare for at kunne blive mor til den dreng, der for første gang siden hendes kærestes død har vist hende vejen tilbage til livet. Men da Ole kort efter dør, går hendes verden i stykker igen, ikke mindst da det går op for hende, hvad det er for en mand, hun har giftet sig med.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrædende socialdemokrat og kvindesagsforkæmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigørelse og retten til prævention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.
I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevægelsen og døde samme år i Vestre Fængsel. Olga Eggers står tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.