På vej mod himlen

Anne Kristine Halling

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Hun arbejdede i konfektafdelingen igen, efter at påskeboomet var forbi. Hun blev vinket ind på formandens lille kontor en dag. “Hm. Du er gravid,” sagde formanden efter en lille pause. “Ja,” sagde Signe bare – hun stod rank og trodsig foran ham. han så ikke på hende, han sad bare og fingererede med en kuglepen. “Det er bedst at du holder op,” sagde han så. “Vi kan ikke have sådan noget her.”

Signe, Ida og Helga rejser fra mindre provinsbyer til Oslo i slutningen af 1960’erne for at komme væk fra uretfærdighed og problemer derhjemme. Hver har sit at gøre oprør imod, men sammen finder de et ståsted i kvindebevægelsen. Der er meget, der skal kæmpes mod, og endnu mere, der skal kæmpes for, og hver især forsøger de at gøre deres for sagen, for sig selv og for hinanden.

Mari Osmundsen er pseudonym for den norske forfatter Anne Kristine Halling (f. 1951). Hun debuterede som forfatter i 1978 med romanen “Vi klarer det!” og har siden udgivet en lang række bøger til både børn og voksne. Mari Osmundsen har blandt andet modtaget Gyldendals legat som anerkendelse for sit arbejde som forfatter.