Curling-forældre & service-børn

Bent Hougaard

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Jeg husker endnu, da jeg i mit meget ungdommelige og ikke planlagte faderskab – efter “går-det-galt-så-gifter-vi-os”-modellen – stod med en skrigende unge i hvad vi kaldte for “frugtvognen” og fik det overraskende råd af min mor: “La’ den lig’. Hvis du ta’r den op for tit, ta’r den magten fra dig!” Det var i de tider, da børn var intetkøn og kun ude på at slås med os om magten. Dengang troede folk, at selv babyer var ude på at afprøve vores grænser. Det tror vi da ikke længere om de helt små – kun om de 3-årige, så det går da fremad.”

“Curling-forældre og servicebørn” tager temperaturen på børneopdragelse i starten af det nye årtusind og gør op med en lang række indgroede myter om børn og børneopdragelse. Bent Hougaard fortæller om de dilemmaer og situationer, moderne forældre står i, når de ihærdigt forsøger at gøre deres bedste for børnene.

Bent Hougaard er en dansk psykolog og forfatter. Han er oprindeligt uddannet skolelærer samt cand.pæd.psych. og autoriseret psykolog. Han står bag en lang række bøger om børnepsykologi og hans begreb “curling-forælder” har været en vigtig del af debatten om børneopdragelse i 2000’erne og 2010’erne.