Felttogene i vore første frihedsår. Bind 1

Axel Liljefalk, Frits Holst

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Den Første Slesvigske Krig også kendt som Treårskrigen mellem 1848 og 1850 er en af de mest kendte og dramatiske krige i dansk historie, og den kom til at betyde meget i den danske selvforståelse i mange år efter. Militærhistoriker og officer Axel Liljefalk og officer og forfatter Frits Holst fortæller i tre bind om krigen år for år. Bogen, der er fra 1888, beskriver både den politik, der førte til krigen, de militære strategier og manøvrer samt vilkårene for de forskellige officerer og menige soldater i felten.

Første bind beskæftiger sig med krigens udbrud i 1848, med mobiliseringen af tropperne fra hele Danmark samt med de beslutningstagere, der var med til at indlede krigen. Bogen beskriver endvidere Sønderjyllands historiske og militære betydning for Danmark.

Axel Theodor Liljefalk (1848-1915) var en dansk forfatter, officer og militærhistoriker. Han udgav en lang række bøger om danmarkshistorien og opnåede anerkendelse for sit virke blandt andet i form af at blive slået til Ridder af Dannebrog og modtage Medaljen for druknedes redning samt Sværdordenen.

Frits Holst (1834-1909) var en dansk officer, dramatiker og forfatter. Han gjorde blandt andet tjeneste i 1864 ved forsvaret af Dybbøl-stillingen og sendtes senere hen til Algeriet. Frits Holst skrev en lang række populære skuespil og stod endvidere bag trebindsværket “Felttogene i vore første frihedsår” sammen med Axel Liljefalk.