Verdensholdet

Börje Isakson

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

“Det havde været en drøj tid for Morten og Svend. De spillede for at vinde. De kæmpede og sled og kunne se alle de fejl, som deres holdkammerater gjorde, og de havde svært ved at affinde sig med det. Men de havde ikke givet op.

Og der var én ting, de alle sammen havde gjort sig klart lige fra begyndelsen: Selv om mange af dem var ringere fodboldspillere end modstanderne, var de i hvert fald mindst lige så gode til at kæmpe.”

13-årige Morten elsker fodbold og har kæmpet hårdt for Lundby IF’s 2. drengehold. Da holdet nedlægges, nægter Morten at lade det få ham ned med nakken. Han beslutter sig for at samle sit eget fodboldhold. Det skal hedde Verdensholdet, for der skal både indvandrere og indfødte svenskere med. Kan han overvinde folks fordomme og samle sig et stærkt hold, hvor fodbolden er i fokus?

Verdensholdet er et lille svensk fodboldhold, der nægter at give op selv over for de største udfordringer. Morten, Svend og deres holdkammerater kommer ud for mange spændende ting i Börje Isaksons serie, der er skrevet for de 11-13-årige læsere.

Börje Isakson (1939) er en svensk journalist og forfatter, der både har skrevet bøger til børn, unge og voksne. Flere af Börje Isaksons ungdomsbøger er baseret på vikingesagaer, mens andre er fodboldfortællinger. Han har også skrevet voksenbøger om svensk historie, og mange af hans bøger er blevet oversat til fremmedsprog.