Memoirer. Bind 1

Hans Kaarsberg

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Forfatter, læge og eventyrer Hans Kaarsberg fortæller i dette tobindsværk om sit spændende liv, der var præget af hans mange rejser til eksotiske egne og hans kærlige familieliv og lægegerningen hjemme i Danmark.

Første bind omhandler hans barndom på Skelby præstegård i midten af 1800-tallet, skoleårene, hans elskede hunde og tiden ved universitetet, da han læste til læge. Vi kommer med på et væld af vidunderlige rejser til de kaukasiske bjerge og kosakkernes land, mod det høje nord til det svenske Lapland nord for polarcirklen og med tilbage til Danmark, mens første verdenskrig raser lige syd for grænsen.

Hans Kaarsberg (1854-1929) var en dansk læge og forfatter, der stod bag en lang række bøger og afhandlinger. Han skrev mange romaner og noveller samt rejsebeskrivelser og studier over folkeslag, han stiftede bekendtskab med på sine rejser ud til civilisationens afkroge. Blandt Hans Kaarsbergs mest kendte værker finder vi fortællingerne “Sort og Rødt”, “Dårlige tider”, “Vildt og tæmmet” samt rejsebeskrivelserne “Gennem stepperne” og “Nordens sidste nomade”.