Hundehjerte

Gurli Marie Kløvedal

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

»Hæsblæsende og original. En fantasirig og spændende debut.«
**** – Kristeligt Dagblad

»Fuld fart på fra start til slut, aldrig et kedeligt øjeblik. Kløvedal skriver godt, med fine menneskelige observationer og originale indfald. Det er et scoop at lade den følelsesmæssigt afstumpede Elin knytte sig følelsesmæssigt til hunden Leia, der jo ikke er en rigtig hund, men har mange af de samme kvaliteter.«
**** – Jyllandsposten

»Tankevækkende debutroman reflekterer over kærlighedens natur og vores forhold til teknologien. Jeg blev yderst positivt overrasket over ’Hundehjerte’, som ramte mig lige i hjertekulen. «
Litteratursiden.dk

»Dens kærlighedstema er både stærkt og vedkommende«
– Fyens Stifttidende

Elin Arenfelt stoler ikke på mennesker. Hun foretrækker dyr. Derfor har hun skrevet ph.d. om de positive effekter, fysiske såvel som psykiske, af at have et kæledyr. Da kendis-iværksætteren Asger Holmblad en dag opsøger hende og beder om hjælp til udviklingen af en virkelighedstro robothund, frastøder tanken hende. Alligevel overtales hun til at indgå et samarbejde, og da hunderobotten, kaldet Leia, flytter ind i hendes lejlighed, lader Elin sig charmere af dens hengivenhed.

Arbejdet fører Elin og Asger til USA i jagten på den helt rigtige investor. Landet er præget af splittelse og sporadiske terrorangreb efter at Donald Trump er død i en ulykke. Mens uroen ulmer, arbejder Elin fra en lejlighed i Brooklyn på at finpudse robottens adfærd, så den ikke kan skelnes fra en levende hund, og langsomt vinder den hendes hjerte. Et indbrud bringer hendei kontakt med overboen Shanay, der umiddelbart er Elins modsætning. Shanay er udadvendt og politisk aktiv, og med sin kæreste Emanuel laver hun happenings for at skabe opmærksomhed om sortes rettigheder og søsterens uretfærdige død. Uden at de egentlig ønsker det, knytterElin og Shanay et tæt bånd, og de opdager, at de finder styrke og glæde i hinandens selskab.

Dødvandet i amerikansk politik får en brat ende, da Trumps datter Ivanka stiller op til præsidentposten med løfter om at kolonisere Månen. En politisk happening får uventede følger, og mens New Yorks gader eksploderer i vold, finder de to kvinder og robothunden en vej frem sammen.

Hundehjerte er en spændingsroman om det følsomme menneske i en verden af i morgen.

»Handlingseksplosion«
– Weekendavisen

»Kløvedal skriver et godt og fortættet bud på en fremtid, der ligger lige om hjørnet.«
– Bogblogger.dk

»Hundehjerte stiller en lang række interessante spørgsmål, der bliver ved med at snurre rundt efter endt læsning.«
– Gyseren.dk

»Hundehjerte” er en mere end godkendt debut fra Gurli Marie Kløvedal.«
**** – Bogrummet.dk

»Gurli Marie Kløvedal har skabt en meget læseværdig debut bog som efterlader et stort indtryk hos læseren.«
********* – Bookeater.dk