Anna Svärd

Selma Lagerlöf

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

I sidste bind af Selma Lagerlöfs Lövenskjold-trilogi har Charlotte Lövenskjold forladt Karl-Artur for at gifte sig med den velhavende jernværksejer Schagerström. Karl-Artur er blevet præst og søger en kone, der vil passe bedre som præstekone end den stolte og livsglade Charlotte. Den kvinde tror han, han har fundet i den lettere enfoldige Anna Svärd, men hun viser sig at være sværere at styre end forventet.

Charlotte og Karl-Artur er begge efterkommere af General Lövenskjold, som vi mødte i første bind af trilogien, “General Lövenskjolds ring”. Bogen blev efterfulgt af “Charlotte Lövenskjold”, og historien slutter med romanen “Anna Svärd”. Bøgerne kan læses i forlængelse af hinanden eller hver for sig.

Selma Lagerlöf (1858-1940) har skrevet et væld af romaner og noveller om bondeliv i Sverige. Hendes debutroman “Gøsta Berlings Saga” fik først for alvor opmærksomhed, da den blev udgivet i Danmark og fik ros af den kendte danske litteraturkritikker Georg Brandes. Selma Lagerlöf vandt i 1909 nobelprisen i litteratur, og i en årrække prægede hendes ansigt endda den svenske tyvekroneseddel.