David – hyrde, kriger, konge. En biografi fra Bibelen

Bibelselskabet

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

Israelitterne kræver en konge. De vil være som de andre folk og have en leder, som ikke er Gud. Valget falder på Saul, men tingene går skævt, og Gud må vælge om. David, en ung hyrdedreng fra Betlehem, ligner ikke et oplagt emne. Han beviser dog hurtigt, at han hverken mangler mod eller evner: David udfordrer filisterkrigeren Goliat – og slår ham ihjel med sin slynge og fem glatte sten. Siden bliver David en stor konge for Israel, en leder, der velsignes af Gud og som lykkes med at gøre land og rige mægtigere. Men fortællingen om David er ikke kun en succeshistorie. Den handler også om nederlag. Om svigt og utroskab. Om magt og intriger. Biografien rummer Bibelens fortælling om en sammensat person – hyrde, kriger og konge.

Tekstuddrag fra Bibelen: Første Samuelsbog kapitel 16 vers 1 – kapitel 31 vers 13, Anden Samuelsbog kapitel 1 vers 1 – kapitel 24 vers 25 og Første Kongebog kapitel 1 vers 1 – kapitel 2 vers 11.

Uddraget stammer fra ”Bibelen 2020”, Bibelen i nudansk oversættelse, hvor flow og forståelse er i fokus. ”Bibelen 2020” er oversat fra grundsprogene af eksperter i hebraisk, græsk og moderne dansk. Den kan streames som e- og lydbog i de 66 bøger, der tilsammen udgør Bibelen.