Forestillinger om Støv 2 – Det Hemmelige Samfund

Philip Pullman

Hør eller læs den nu på Chapter.
Det er gratis de første 21 dage.

Prøv os gratis i 21 dage

I ‘Forestillinger om Støv 2 – Det Hemmelige Samfund’ – får vi den dramatiske historie om, hvordan det gik Lyra efter de eventyrlige begivenheder i ‘Det Gyldne Kompas’-trilogien. Lyra har stadig Det Gyldne Kompas oger nublevet handlekraftig ung kvinde. Hun tagerendnu en gang kampen op mod de magtfulde, religiøsekræfter, der truer hende og den verden, hun kender. Vi følger hende på en farefuld rejse, der bringer hende langt væk fra Oxford, til fremmede lande fulde af ukendte farer, men også gode mennesker, der hjælper hende i kampen mod Kirken. Undervejs kommer huni kontakt med Det Hemmelige Samfund, der både udfordrer hendes verdenssyn og hjælper hende med den farlige mission, hun har taget på sig.

Malcolm Polstead, der som dreng (i bind 1) bragte den spæde Lyratil Jordan-kollegiet i Oxford i sin kano, ‘La Belle Sauvage’, dukker også op i denne historie.Hansmod og beslutsomhed fornægter sig ikke i den voksne udgave af ham, og Lyras og Malcolms skæbner væves endnu en gang ind i hinanden.

Her er et fantasydrama, der rummer aspekter af politik, religion ogkærlighed og trækker tråde til den verden, vi kender. I et interview har Philip Pullman selv sagt om denne nye trilogi, at han gerne vil udforske vigtigheden af den menneskelige forestillingsevne, farerne ved snæversynethed,dogmatisme og en skråsikkerhed, der udelukker alle andre synsvinkler end ens egen. Disse destruktive tendenser kommer i særlig gradtil udtryk i relation til politik,religion ogvidenskab, og det er nogle af de elementer, der indgår i historien om Lyras rejse i ‘Forestillinger om Støv 2 – Det Hemmelige Samfund’.